Korgun Halk Eğitim Merkezi Kınıklıoğlunun gayretiyle hayat bulacak!

Korgun Halk Eğitim Merkezi Kınıklıoğlu'nun gayretiyle hayat bulacak!

AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu,

Korgun Nevzat Ayaz Halk Eğitim Merkezi binasının yeniden onarılarak yıl sonuna kadar hizmete açılması yönünde sağladığı finansman kaynağı ile önemli katkıda bulundu.

1998 yılında yapımı biten Korgun Nevzat Ayaz Halk Eğitim Merkezi 1999 depreminden büyük zarar görmesi sonucu gerekli ödeneklerin sağlanamaması nedeniyle bu güne kadar hizmet dışı bırakılmıştı.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu’nun konuyu gündeme getirip gerekli temaslarda bulunması ile geçtiğimiz günlerde Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Korgun Nevzat Ayaz Halk Eğitim Merkezinin tadilatı için 450.000 TL kaynak aktarıldı.Yaşanan gelişmelerden büyük bir memnuniyet duyan milletvekili Kınıklıoğlu, halk eğitim merkezlerinin daha fazla desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek “Öğrenmenin, okumanın, bir meslek sahibi olmanın, ilgi duyduğumuz alanlarda kendimizi geliştirmenin yaşı yoktur. Bu bağlamda Halk Eğitim Merkezleri herkesin içindeki potansiyeli ortaya çıkararak  örgün eğitimin dışında kalan nüfusa hizmet etmekte; gelişen ve değişen dünyayla uyumlu, toplumun ihtiyaçlarını doğru okuyan çalışmalara imza atmaktadır. Bilgi, beceri kazanmak, bir meslek edinmek, bir dil öğrenmek ya da okur-yazar olmak isteyen vatandaşlarımızın adresi olan Halk Eğitim Merkezlerine daha fazla destek sağlayacak yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda sağlanan kaynakla 1999 yılından bu yana atıl durumda olan Korgun Halk Eğitim Merkezi’nin 2010 yılı içinde ihalesi yapılıp 2011 yılı itibari ile hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır.” dedi.

HALİL ÖZ: SAYIN
MİLLETVEKİLİMİZE
ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Konuyla ilgili olarak Korgun Belediye Başkanı Halil Öz ile yaptığımız görüşmede “Sözü edilen bina ilçemiz sınırları içerisinde Uludağ mahallesinde ve 10 yılı aşkın bir süredir kaderine terkedilmiş durumdaydı. Binanın yeniden hayat bulması yönünde bölge milletvekilimiz sayın Kınıklıoğlu’nun göstermiş olduğu gayret ve duyarlılık için Korgun halkı adına kendisine şükran borçluyuz. Bölge insanı için önemli katkılar sağlayacak bir hizmetin yeniden hayat bulması sevindirici bir durum” dedi.

Fotoğraf 1 ve 3: Bulunan kaynak ile ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilerek hizmete yeniden açılacak olan Halk Eğitim Merkezi binasının bugünkü görünümü. Fotoğraf 2: Ak Parti Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler