Korgun OSB devlet demiryoluna bağlanmalı

Korgun OSB devlet demiryoluna bağlanmalı

Korgun OSB Müdürü Mehmet Adıgüzel, bölgenin Ankara - Zonguldak devlet demiryoluna bağlanması gerektiğine işaret etti.

Korgun Organize Sanayi Müdürü Mehmet Adıgüzel, "Sanayi bölgemizin Çankırı'dan geçen Ankara - Zonguldak devlet demiryolu hattına bağlanması zorunluluk arzetmektedir" dedi.

Sözcü18 Haber Merkezinin sorularını yanıtlayan Korgun Organize Sanayi Müdürü Mehmet Adıgüzel, bölgede halen 20 fabrikanın bin 100 çalışanı ile faaliyette olduğunu belirterek "91 parselden 35'i yatırımcı  beklemekte. Bu yıl içerisinde üç tesisimiz üretime hazırlanırken, 5 tesisin inşaatı da halen sürmekte. Bununla birlikte 7 tesis de gayri faal durumdadır" dedi. Adıgüzel sözlerini şöyle sürdürdü:

5 KM'LİK DEMİRYOLU HATTI BAĞLANTISI ZORUNLU
"Bildiğiniz gibi, Korgun Organize Sanayi  Bölgesi gerek havayolu, gerekse denizyoluna hemen hemen aynı mesafede bir bölgede. Bu durum sanayi bölgemiz içerisinde faaliyet gösteren firmalarımızın gerek hammadde gerekse ürünlerinin nihai pazarlara nakli konusunda önemli ölçüde navlun ücreti ödemelerine neden oluyor. Yaşanan bu sıkıntıyı gözlemleyerek TCDD Genel Müdürlüğüne Korgun - Çankırı hattının bağlanması talebinde bulunduk. Yapılan görüşmeler  sonucunda hat projelendirildi. 5 km'lik hattın yatırım maliyeti olarak da 5 milyon tl tespiti yapıldı. Bunun 500 bin tl'sini DDY Genel Müdürlüğü karşılayabileceğini belirtti. OSB'den de 4.5 milyon tl ödeme yaptığımız takdirde bu projeyi hayata geçirebileceklerini ifade ettiler.

Sanayi Bakanlığının OSB'lerin DDY hattına entegre olmaları konusunu programa almış olmasına karşın, konuyla ilgili henüz bir gelişme yok."

DOĞALGAZ KULLANIMI BU YIL GERÇEKLEŞECEK
Müdür Adıgüzel, OSB'de kullanılan elektrik enerjisine ilaveten doğalgazın da 2011 yılı içerisinde kullanılabileceğini belirterek "Yatırım bölgesi olarak ilan edilen Çankırı'da, 2009 yılı sonunda sona eren enerji ve bedelsiz arsa teşviklerinin de tekrar uygulamaya konulması yatırımcılarımızın öncelikli talepleri arasındadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler