Korkunç infazda şok iddia!

Korkunç infazda şok iddia!

6 yıl sonra raftan indirilen soruşturmada ilginç bulgular...

6 yıl sonra raftan indirilen Tekirdağ’daki kayıp kızlar soruşturması kritik noktada. Yazlığın kumsalında bulunan kemik Nefise’ye ait. Henüz Meral’e ait bir parçaya rastanmadı. Bu Meral yaşıyor olabilir şüphesini akıllara getirdi.
 
Hürriyet'ten Gülden Aydın'ın özel haberine göre Tekirdağ'da 6 yıl 5 ay 15 gün önce iki arkadaş Meral Yapıcı (19) ile Nefise Kıran (17) üniversite sınavı öncesi eğlenmek için dışarı çıkmış ve kaybolmuştu. İki yıl önce Tekirdağ Asayiş Şube Müdürlüğü’ne atanan Turgut Bakkallar ve ekibi, kayıp kızlar dosyasını sekiz ay önce açtı. Tekirdağ Emniyeti, adım adım çözdüğü kayıp kızlar soruşturmasını anlattı:
 
ÇENE KEMİĞİ NEFİSE’NİN
“Kayıp kızlar dosyasında, Meral’in dedesinin yazlık evi, sevgililerin cep telefonu bilgisi yer almıyordu. Biz bu bilgilere ulaştık ve baz istasyonundaki dökümden sonra yazlık eve gittiklerini ortaya çıkardık. Yazlık evin önündeki iskelenin dibinde suda rastgele dağılmış vaziyette ilk gün alt çene kemiği, sonraki günlerde de baldır ve kaval kemiği bulduk. Çene kemiğini İstanbul Adli Tıp’a elden götürdüğümüz için DNA sonuçlarını iki haftada aldık. Çene, Nefise’ye ait çıktı. İki bacak kemiğinin sonucu iki-üç ay sonra gelecek.”
 
‘KUZENİ İPTEN ALDIK’
“Bizim baş şüphelimiz, Meral Yapıcı’nın kuzeni Göksel. Kızların kaybolmasından sonra bunalıma girmiş. Olay öncesi yazlık ev yakınındaki baz istasyonunda Göksel’in de telefon sinyalini tespit ettik. Göksel’i takibe aldık. Psikatrıyla görüşmeye başladık. İntihara meyilli olduğunu söyledi. Sürekli takip ettiğimiz için yazlık evin arkasında kendisini asarken ipten aldık. Göksel, olaydan sonra iki buçuk saat yazlık evde kaldı. Bu sürede iki cesedi iskelenin altındaki kuma taşıyıp gömmesi zor. Altı buçuk yıl önceki kemiğin denizden bu haliyle çıkma ihtimali yok. Yedi kıştan sonra kemiklerin bir anda kıyıya vurması enteresan değil mi? Suya rastgele dağılmış durumdaydılar. Biz kazı çalışmasından önce ellerimizle durgun ve yosun tutmuş suları karıştırdık. Çene kemiğini bulduk. İskeletlerin başka bir yerden 7-8 ay önce buraya taşındığı ihtimali kuvvetlendi.” 
 
YA MERAL YAŞIYORSA 
“Acaba başka yere mi gömmüştü? Evin etrafında kazı yaptık, bir iz bulamadık. Baş şüpheli Göksel şizofren hastası ve sorguda kendini kilitledi. Onu açmayı başaracağız. Meral’le ilgili değerlendirmeye aldığımız bir ihtimal var: Belki Meral yaşıyor. Nefise’yi öldürdü ve kayıplara karıştı. Cinayeti belki Göksel’le birlikte öldürdü. Göksel’le arasında duygusal bir bağ var. Göksel de Meral’i kaybetmemek için konuşmuyor. Meral’le ilgili kemiklerin DNA sonuçlarını bekliyoruz.”
 
Tekirdağ polisi, önceki gün gözaltına aldığı benzincide pompacı olarak çalışan Nefise’nin sevgilisi Talip E. (38), Meral’in sevgilisi bilgisayarcı Uğur O., genç kızların da arkadaşı olan Çorlu Belediyesi’nde çalışan Serkan A. (38) ve Bahar Ç. (26) ile gece saat 04.00’e kadar ayrı ayrı sohbet etti. Baş şüpheli Meral Yapıcı’nın kuzeni Göksel Y.’nin sorgusu sürüyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler