Korkunç patlamada Cebrail Günebakan da hayatını kaybetti

Korkunç patlamada Cebrail Günebakan da hayatını kaybetti

Suruç'ta bugün meydana gelen korkunç bombalı saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden gençler arasında Cebrail Günebakan da var.

Yurt gazetesinde yer alan habere göre, Cebrail Günebakan, Kobani için yapılan bir eylemde polis tarafından çok ilginç şekilde gözaltına alınmış, neredeyse ağzı yırtılmak istenmişti.

Kobani eylemlerinde gözaltına alınan 24 yaşındaki Günebakan, gözaltından serbest bırakılması sonrası yaptığı açıklamada, “Ağzımızı da yırtsalar, türlü işkencelere de tabi tutsalar biz sokakta halkların özlemini, halkların taleplerini dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyeceğiz. Direk iki eliyle ellerini ağzıma sokarak yırtmaya yönelik bir hareket yaptı. Ağzımda şuanda bir yırtık var. İki gün boyunca kaba dayak, ters kelepçe gibi işkencelere maruz kaldık” demişti.

“NEREDEYSE HEPSİNDEN YUMRUK YEDİK”

Ayrıca Günebakan sözlerine şu şekilde devam ederek, “Bazı arkadaşlarımız başka işkencelere de maruz kaldı. Kaba dayağın yanında cinsel tacize varan özellikle erkek arkadaşlarımıza yönelik uygulamalara maruz kaldık. Neredeyse çevik ekiplerin tamamından yumruk yedik. Vücutlarımız ezikler içerisinde. Polise sınırsız yetkiler verilerek sosyalistleri, devrimcileri, yurtseverleri tehdit ediliyor. Kendilerinde özgüven buluyorlar. İşkence yapma özgürlüğü buluyorlar” yapılan muameleyi böyle dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler