Korkutan patlama: 35 can kaybı

Korkutan patlama: 35 can kaybı

Rusya'nın güneyinde yer alan...

Rusya'nın güneyinde yer alan Volgograd şehrinde tren istasyonunda patlama yaşandı. İlk belirlemelere göre 35 kişi öldü, 50'nin üzerinde de var. 

Patlama Volgograd tren istasyonunun birinci katında dış kapı ve giriş turnikesi arasında meydana geldi. Saldırı sonrası 35 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısının ise yaklaşık 50 olduğu açıklandı. İntihar saldırısının, son üç yılda gerçekleşen en kanlı terör eylemi olduğu belirtildi.

Rusya'nın güneyinde yer alan Volgograd şehrinde tren istasyonuna yapılan saldırıda ölü sayısı artıyor.

Rusya'nın güneyinde yer alan Volgograd şehrinde tren istasyonunda patlama yaşandı. İlk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 50'nin üzerinde de var. Ancak iddialara göre ölü sayısı 35'e dayandı... Ölü ve yaralı sayısı her geçen dakika artıyor...

Rusya'da Müslümanların ağırlıkta olduğu bölgelerde doğan ve İslamcı terörist gruplara üye saldırganlara "kara dul" adı veriliyor ve bu olayda bu gruplardan şüphe ediliyor.

Putin, 2000 yılında ilk kez devlet başkanı seçildiğinde Çeçen militanlara karşı operasyon başlatmıştı. Kış Olimpiyatları öncesinde genel af ilan eden ve prestijini korumak isteyen Putin'in, Kuzey Kafkasya'dan gelecek tehditlere güvenlik güçlerinin hazır olmasını istedi. En son saldırı, Çeçen kadın militanlardan oluşan 'Kara Dul' örgütüne yönelik endişeleri de artırdı.

Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, olayı bir terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Patlamanın bir kadın tarafından gerçekleştirilmiş bir intihar saldırısı olduğundan şüpheleniliyor.

Benzer bir saldırı yine Volgograd’da Ekim ayında bir otobüs durağında gerçekleşmiş, canlı bomba olan bir kadının kendini havaya uçurması sonucu 6 kişi hayatını kaybetmiş yaklaşık 30 kişi de yaralanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler