Kortların yeni kralı

Kortların yeni kralı

Sezonun ilk Grand Prix'si, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde şampiyonluğa Stanislas Wawrinka ulaştı.

Avustralya Açık finaline son 3 yılın şampiyonu Novak Djokovic'i eleyerek çıkan Stanislas Wawrinka, finalde de Rafael Nadal'ı yenerek şampiyonluğa ulaştı. Finalin favorisi karşısında ilk sete çok iyi başlayan İsviçreli oyuncu, rakibini 6-3 yenerek 1-0 öne geçti.

2. sette Nadal'ın elinin içindeki yara İspanyol oyuncunun performansını etkiledi. Favori isim zaman zaman gözyaşlarını tutamamasına karşın, oyuna acı içerisinde devam etti. Ancak bu set ilkine göre daha kısa sürdü ve Wawrinka seti 6-2 alarak oyunu 2-0'a getirdi.

3. sette toparlanan Nadal, ilk oyunlarda rakibini sürklase etti. Üstüste aldığı sayılarla rakibi karşısında öne geçen İspanyol tenisçi, seti de 6-3 alarak skoru 2-1'e getirdi.

Çekişmeli geçen 4. sette Wawrinka geri döndü. İsviçreli oyuncu, rakibinin de sakatlığından yararlanarak seti 6-3, maçı da 3-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Kariyerinde ilk Grand Slam kazanan Wawrinka, 1980'de Brian Teacher'den sonra turnuvaya 8. seribaşı olarak katılarak şampiyonluğa ulaşan ilk sporcu oldu. 28 yaşındaki oyuncu vatandaşı ve tenisin efsanesi Roger Federer'i de geçerken, dünya sıralamasında da 3. sıraya yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler