Koruma süresi bitti, öldürüldü

Koruma süresi bitti, öldürüldü

Adana'da Hülya Işık koruma süresinin bittiği gün ayrı yaşadığı nikahsız eşi 42 yaşındaki Hacı D. tarafından pompalı tüfekle öldürüldü.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Kadıköy Köyünde dün saat 12.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre annesi H. ile yalnız yaşayan Hülya Işık 9 ay önce resmi nikah kıymadan aynı köyde çiftçilik yapan Hacı D. ile evlendi. Evliliğinin ilk gününden itibaren eşinden şiddet görmeye başlayan Hülya Işık, jandarmaya başvurarak yardım istedi, nikahsız eşini terk edip ailesinin yanına döndü. Hülya Işık, ayrı yaşadığı Hacı D'nin kendini rahatsız etmesi üzerine, jandarmaya başvurdu. I'ya yeni çıkan 'Kadının Şiddetten Korunması Yasası' kapsamında 3 ay süreyle koruma tahsis edildi. Jandarma ekipleri genç kadını sık sık ziyaret edip, ihtiyaçlarını karşılayıp yardımcı oldu. Bu süre içinde Hacı D. de Hülya Işık'nın yanına yaklaşamadı.

KORUMA BİTİNCE GELDİ
 
Hülya Işık'a verilen koruma süresi, 28 Eylül akşamı 17.00'de sona erdi. Korumanın bittiği günün akşamı Hacı D., ziyaretine gittiği Hülya Işık'a, "Evimize dönelim, sana da resmi nikah yapacağım" diye teklifte bulundu. Hülya Işık ise bu teklifi kabul etmedi. Bunun üzerine öfkelenen Hacı D., annesi H. ile Hülya Işık'ı dövmeye çalıştı. Komşuların jandarmaya haber vermesi üzerine, Hacı D. köydeki portakal bahçesine girerek izin kaybettirdi. Eve gelen jandarma ekipleri, "Yarın gel, koruma süresini 6 ay daha uzatalım" dedi.
 
EVİN AVLUSUNDA ÖLDÜRDÜ
 
Dün öğle saatlerinde, yeniden koruma verilmesi için köydeki Jandarma Karakoluna gitmek üzere evden çıkan Hülya Işık, evin avlusunda, karşı taraftaki portakal bahçesinde saklanan Hacı D'nin pompalı tüfekle iki el ateş etmesi üzerine ağır yaralandı. Hacı D. ise olay yerinden kaçtı. Ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine kaldırılan Hülya Işık, kurtarılamadı. Hülya Işık'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, kaçan Hacı D'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
 
"YAKALANMASAYDIM 2 KAYINBİRADERİMİ DE ÖLDÜRECEKTİM"
Kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatan jandarma ekipleri, 28 narenciye bahçesi ve 50 eve operasyon gerçekleştirdi. Hacı D., bugün sabaha karşı merkez Yüreğir ilçesine bağlı Karaahmet köyündeki bir akrabasının evinde mutfak tezgahının altında saklanırken yakalandı. Zanlı ile birlikte olayda kullanılan pompalı tüfek de el geçirildi. 5 suç kaydı bulunan zanlı, Doğankent Jandarma Karakolu'na götürüldü. Suçunu kabul eden zanlının, "Beni jandarma yakalamasaydı, eşimle resmi nikah yaptırmayan 2 kayınbiraderimi de öldürecektim" dediği öğrenildi.
 
Zanlının sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler