Köşkteki ilk liderleri buluşturdu!

Köşk'teki ilk liderleri buluşturdu!

Nazarbayev onuruna verilen yemeğe Başbakan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev onuruna yemek verdi.

Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.
 
Üst düzey katılımın yoğun olduğu buluşmada, Nazarbayev, Cumhurbaşkanı'na Kazakistan'ın en yüksek devlet nişanını takdim etti.
 
Çankaya Köşkü'nde Bir İlk Yaşandı
Kazakistan Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyareti, Çankaya Köşkü'nde bir ilk yaşattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nursultan Nazarbayev onuruna verdiği akşam yemeğine Başbakan'ın yanı sıra CHP ve MHP Genel Başkanlarını da davet etti.
 
Liderlerin buluştuğu yemekte, askeri ve sivil erkanın katılımı da dikkat çekti.
 
Gül ve Nazarbayev konukları kapıda karşıladı
İki ülke lideri yemek öncesi konuklarını kapıda karşıladı. 
 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salona giren ilk isimler arasındaydı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve bazı bakanların ardından Başbakan salona girdi. 
 
İki ülkenin lideri konukları karşılarken, Başbakan, bakanlar ile ayaküstü sohbet etti.
 
Cumhurbaşkanı Gül, "Kesintisiz ulaşım elzem" dedi
Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki ülke ilişkilerinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti.
 
Gül, "İlişkilerimizin daha da yoğunlaştırılması için hava, kara ve demir yollarının etkin, kesintisiz ve entegre olarak istifade edilmesi elzemdir. 'Modern ipek yolu' olarak adlandırdığımız ve sizin de destekledeğiniz orta hat demiryolu projesine bu bakımdan büyük önem veriyoruz" dedi.
 
abdullahhgul-nazarbayev-sozcu-resim-101.jpg
 
Cumhurbaşkanı Gül'e Büyük Onur
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev de Cumhurbaşkanı Gül'e Kazakistan'ın en yüksek devlet nişanı olan Altın Kartal Nişanı'nı tevdi etti.
 
Nazarbayev, "İki ülke arasındaki ilişkileri gelişmesine verdiği katkıdan dolayı, size Kazakistan'ın en büyük nişanını takdim etmek istiyorum. Bu benim için büyük bir şereftir" diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Gül: "İki milletin dayanışmasının
nişanı olarak bunu daima taşıyacağım" 
Cumhurbaşkanı Gül, nişanı taktıktan sonra yaptığı açıklamada, "Nazarbayev'den böyle bir nişan almak, büyük bir mutluluk kaynağıdır bize. Bu Türk milleti ile Kazak milletinin birlik ve beraberliğinin, kökü aynı olan aslında aynı milletin farklı devletleri olan iki milletin dayanışmasının nişanı olarak bunu daima taşıyacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler