Köşkten SÖZCÜnün iddialarına jet yanıt!

Köşk'ten SÖZCÜ'nün iddialarına jet yanıt!

Gazetede yeralan haberin asılsız olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı, Sözcü'nün Abdullah Gül'e cemaat destekli parti kurulduğuyla ilgili haberinin tamamen asılsız olduğunu açıkladı.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan “Gül’ün partisi hazır” başlıklı haberin tamamıyla asılsız olduğu bildirildi.
 
SÖZCÜ'DE NELER YAZMIŞTI?
Sözcü'nün bugünkü sayısında 'Abdullah Gül'e cemaat destekli parti kuruluyor' başlıklı ve Veli Toprak imzalı haberde "AK­P’­de ye­ni dö­nem­de den­ge­le­ri de­ğiş­ti­re­cek ge­liş­me­ler ya­şa­nı­yor. Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın Çan­ka­ya plan­la­rı­nı altüst ede­cek ha­re­ket­li­lik var. Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gül için “alt ya­pı­” ça­lış­ma­sın­da so­na ge­lin­di. Gül için par­ti ku­ru­lu­yor. Par­ti­nin li­de­ri ise Tür­ki­ye Oda­lar ve Bor­sa­lar Bir­li­ği Baş­ka­nı Ri­fat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu.
 
Bina tutuldu
SÖZ­CÜ­’nün edin­di­ği bil­gi­ye gö­re ye­ni par­ti için tüm ha­zır­lık­lar ta­mam­lan­dı. Start ve­ri­le­cek nok­ta­ya ge­lin­di. Çan­ka­ya il­çe­sin­de ge­nel mer­kez bi­na­sı için al­ter­na­tif bi­na­lar ba­kıl­dı. Ta­be­la ası­la­cak şe­kil­de bir bi­na­nın da tu­tul­du­ğu öğ­re­nil­di.
 
Ku­ru­cu­la­rı sır
Ye­ni par­ti­nin ku­ru­cu­la­rı sır gi­bi sak­la­nı­yor. An­cak li­de­ri bel­li. TOBB Baş­ka­nı Ri­fat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu­’nun ye­ni ku­ru­la­cak par­ti­nin ba­şı­na geç­me­si plan­la­nı­yor. Hi­sar­cık­lı­oğ­lu­’nun adı da­ha ön­ce de gün­de­me gel­miş­ti. An­cak ya­şa­nan ba­zı ge­liş­me­ler­den son­ra Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, par­ti ça­lış­ma­la­rı­nı as­kı­ya al­mak zo­run­da kal­dı.
 
Des­tek ve­re­cek­ler
Son ay­lar­da hü­kü­met ile yol­la­rı­nı ayı­ran Gü­len ce­ma­ati­nin de ye­ni ku­ru­la­cak par­ti­ye des­tek ver­di­ği öğ­re­nil­di. Yal­nız bu des­tek çok açık bir şe­kil­de yü­rü­tül­me­ye­cek. Şim­di­ye ka­dar dö­nem­sel ola­rak ba­zı par­ti­le­re ya­kın du­ran ce­ma­at, Gül için ku­ru­la­cak par­ti­ye her tür­lü des­te­ği su­na­cak.
 
Çan­ka­ya Köş­kü ve AK­P’­ye ya­kın kay­nak­lar, son­ba­har­dan son­ra Tür­ki­ye­’de si­ya­set­te hız­lı ge­liş­me­ler ya­şa­na­ca­ğı­nı be­lir­ti­yor. Ye­ni par­ti­nin ne za­man start ala­ca­ğı net­lik ka­zan­ma­dı. An­cak bu yı­lın so­nu ve 2014’in ilk ay­la­rın­da ye­ni par­ti ta­be­la­sı­nı as­mış ola­cak."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler