Kosta Rika: 1 - İtalya: 0

Kosta Rika: 1 - İtalya: 0

Kosta Rika mucizesi devam ediyor...

2014 Dünya Kupası D Grubu mücadelesinde İtalya'yla Kosta Rika karşı karşıya geldi. Ölüm grubu olarak görülen D Grubu'nda ilk maçta Uruguay'ı sürpriz bir şekilde 3-1 mağlup eden Kosta Rika bu sefer de İtalya'yı 1-0'la geçti. 

Karşılaşmaya gruptan çıkmayı garantilemek için mutlak galibiyet parolasıyla çıkan iki takım da tedbirli bir futbolla başladı. Özellikle karşılaşmanın ilk 20 dakikasında İtalyanlar Balotelli'yle yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. İlk yarının son dakikalarında ise Kosta Rika'da Bryan Ruiz sahneye çıktı ve attığı şık kafa golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. 

İlk yarının geride kalan kısmında başka gol olmadı ve takımlar soyunma odalarına 1-0'lık Kosta Rika üstünlüğüyle gitti. 

İkinci yarının başlamasıyla maçtaki üstünlüğü ele almak isteyen İtalya takımı 1-0'ı koruma gayretinde olan Kosta Rika defansını aşmaya çalıştı. 

Takımlar karşılıkı pozisyonlar yakalasa da maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-0'lık Kosta Rika üstünlüğüyle tamamlandı. 

Bu sonuçla gruptaki puanını 6'ya yükselten Kosta Rika bir üst tura çıkmayı garantiledi. Gruptan çıkacak 2. takım İtalya'yla Uruguay arasında oynanacak olan son maçtan sonra belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler