Koyunbaba'da su tutulması başladı

Koyunbaba'da su tutulması başladı

11 bin hektar tarıım alanının sulanmasına vesile olacak olan Şabanözü ilçesindeki Koyunbaba Barajında su tutulması töreni bugün gerçekleştirildi.

Yapılan törene başta AKP milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz olmak üzere, Çankırı valisi Vahdettin Özcan, Orman ve Suişleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Şabanözü Kaymakamı Cuma Çotu, Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya, Ziraat Odası Başkanı ve TZMOB Yönetim Kurulu üyesi Nejat Gamzeli, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçek olmak üzere çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Ankara - Kalecik ilçesine bağlı Koyunbaba köyünün 3 km kuzeybatısında bulunan Terme çayı üzerine inşa edilen Koyunbaba Barajı'nın 4.5 yılda dolması bekleniyor.

Yapılan hesaplamalar ile yılda 60 milyon m³ su gelecek baraj yapımı tamamlanması ile 50 yıllık serüvenin sonuna gelindi. Kalecik, Çubuk ve Şabanözü ilçelerini sulayacak olan Koyunbaba Barajı ile çorak toprak kalmayacak. Sulanabilir arazi iki katına çıkarak Çankırı ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

cankiri-koyunbaba-idrissahin-resim-12.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler