Koza-İpek Holding'e operasyon!

Koza-İpek Holding'e operasyon!

Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı.

Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Şirketin üniversitesi İpek Üniversitesi'nde ve Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.

Ankara'nın Yeni Mahalle ilçesindeki Koza İpek Holding yönetim kurulu binasına saat 08.00 sıralarında çok sayıda polis ekibi geldi. Çevik kuvvet polislerinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.

MASAK'ın dört sayfalık bir arama emriyle baskınları başlattığı ifade ediliyor.

Televizyon kanalarında yer alan haberlerde, MASAK ekiplerinin Koza-İpek Grubu genel merkezinde arama yaptığı ifade edildi.

operasyon-bugun-tv-resim-09.jpg

NAZLI ILICAK: ARTIK SON HAMLEYİ YAPIYOR 
Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Samanyolu Kanalı'na verdiği demeçte,"Bunlar gelip geçici. Seçimlere giderken zaten 7 Haziran seçimlerine giderken de bunları deneyecekti. Artık son hamle yapılıyor. Son derece pervasızca hareket ediyorlar. Bütün herkes nasıl bir cadı avı başlattıklarını görüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın tek bir amacı var. Yolsuzluk dosyalarının hesabı sorulmasın. Türkiye'yi ateşe attı. Bu yolsuzluk dosyalarının hepsinin hesabı er geç verecek. Bugün gazetesinin manşeti iddialıydı. Belki de bardağı taşıran damla bu özgür habercilik oldu. Ne yaparsak susmuyor dediler ve son çare bunu buldular" dedi.

AKIN İPEK'TEN AÇIKLAMA
AA tarafından 'yurt dışına kaçtığı' iddia edilen Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık.

Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım.

Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım.

Benim trafik suçum dahi yok.

Grubum da tertemizdir."

CAN DÜNDAR'DAN İLK TEPKİ
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınını Twitter’dan değerlendirdi. “Bugün’ü polis bastı” diyen Dündar, “Gazetenin bugünkü manşetine dikkat! ‘Akçakale sınırında IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı belgelendi’ “ ifadelerini kullandı.

Bugün gazetesinin manşetinde, Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı’nda IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatının belgeleri ve fotoğraflar yer alıyor.

30 AĞUSTOS'DA GİTTİ 
Savcılık kaynakları Hürriyet’e yaptığı açıklamada şüpheli Akın İpek’in hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirterek “Akın İpek 30 Ağustos tarihinde Esenboğa’da çıkış yaptığını tespit ettik” dedikleri bildirildi.

Holdingin şirketlerinde yapılan aramalarda 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler