Kral Tvnin çifte ödüllü Çankırılı sanatçısı!

Kral Tv'nin çifte ödüllü Çankırılı sanatçısı!

16. Kral TV Müzik Ödüllerinin dağıtım töreninde geceye damgasını vuran

sanatçı Mustafa Ceceli, Atkaracalar ve Çankırılı'nın yakından tanıdığı "Ceceli" ailesinin bir üyesi.

Çankırılı olup Atkaracalar’ı, Atkaracalarlı olup da "Ceceli" ailesini tanımayan ya da bilmeyen yoktur. Hele hele Ankara’da gurbette yaşayan Çankırılılar da “Ceceli” ismini Alaaddin Ceceli ile özdeşleştirirler.

İş hayatına 9 yaşında Kayaş’ta su satarak başlayan Alaaddin Ceceli, uzun yıllardır Başkent’in ünlü sanayicileri arasında yerini almış ve bugün de bunu pekiştirmiştir. Ülkemizin altyapı hizmetleri içerisinde yer alan su borusu ihtiyacını Emek Boru markası ile önemli bir pazara sahip olan işletmelerinin başında  oğlu Şerafettin Ceceli bulunmakta.

Ancak Alaaddin Ceceli’nin kardeşi Hayri Ceceli’yi çoğu kimse hiç mi hiç tanımaz. Hele hele onun oğlu “Dayı Bekir”i!

Bekir Ceceli bir dönem Ankara’da hayatını kazanma gayretine girmişse de bugün İstanbul / Dudullu’da inşaat sektöründe hayatını kazanmaktadır. İşte Mustafa Ceceli böylesi bir mütevazi ailenin yani amcası olan Alaaddin Ceceli ya da Şerafettin Ceceli ile hemen hemen hiç karşılaşmamış olmasına karşın, “Ceceli” soyadını bugün ülkemizdeki milyonlara tanıtan önemli bir müzik adamı olma yolunda hızla ilerlemekte.

GECEYE DAMGASINI VURAN İSİM MUSTAFA CECELİ OLDU
Dün akşam sahiplerini bulan 16. Kral TV Müzik ödüllerinden yılın “En İyi Erkek Sanatçısı” ödülünü alırken arkasında yılların sanatçıları Yalın,  Kenan Doğulu, Volkan Konak ve Serdar Ortaç’ı geride bırakıyordu. 

Mustafa Ceceli yine, Candan Erçetin, Funda Arar, Sıla ve Volkan Konak’ın aday olduğu “En İyi Albüm” dalında böylesi güçlü isimleri bırakarak “Mustafa Ceceli – 2009” albümüyle yılın “En iyi albümü” ödüllerini kazanarak gecenin “çifte ödüllü” sanatçısı oldu.

KISACA MUSTAFA CECELİ ÖYKÜSÜ!
2 Kasım 1980’de Ankara’da dünyaya gelen Mustafa Ceceli’nin müziğe olan ilgisi ailesi tarafından çok küçük yaşlarında fark edildi.

6 yaşında piyano ile tanışan Ceceli’ye almış olduğu 2 yıllık piyano eğitimi sonrası öğretmeni konservatuar eğitimi almasını önerdi. Ancak Mustafa Ceceli ailesiyle birlikte almış olduğu kararla, müziğe ve okula birlikte devam etti.

TED Koleji yıllarında arkadaşları ile birlikte ilk müzik grubunu kuran Mustafa Ceceli aynı dönemde amatör olarak düzenlemeler yapmaya başladı.

Üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği bölümünü kazanan Mustafa Ceceli aynı dönemde arkadaşlarının kurmuş olduğu bir grupta keyboard çalmaya başladı. TRT’nin düzenlediği yaz konserleri projesine dahil olmasıyla birlikte kendisini tamamen müzik dünyasının içerisinde buldu. Bir taraftan konserlerde keyboard çalan Ceceli, diğer taraftan aranjörlük konusunda kendisini geliştirdi ve albüm yapmak isteyen sanatçılara demo kayıtlar yapmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler