Krala şantaj yapınca canından oldu

Krala şantaj yapınca canından oldu

İsveç Kralı’na şantaj yapan gece kulübü sahibi öldürüldü

İsveç’te Kral Carl Gustaf’ı striptiz barda kadınlarla çekilmiş fotoğraflarını basına vermekle tehdit eden gece kulübü sahibi Mille Markovic başına sıkılan dört kurşunla öldürüldü. Cinayetten sonra gözler Kral Gustaf’a çevrildi.

Stockholm’de bir gece kulübü sahibi olan Yugoslav asıllı Markovic ve üç arkadaşı yine başkentteki “Prive” adlı striptiz kulübünün sahibini öldürmeye teşebbüs suçundan gözaltına alınmış ancak delil yetersizliği ile serbest bırakılmıştı. 52 yaşındaki Markovic’in ölümü, “Cinayetin Kral Gustaf ile bağlantısı var mı?” sorusunu gündeme getirdi. Sara adında bir görgü tanığı gazetelere yaptığı açıklamada, “Silah sesleri duyduk. Önce fişek atlıyor sandık ama motoru çalışır bir arabanın yanında koyu renk giyinmiş iki kişinin beyaz renkli bir otomobile binerek hızla olay yerinden uzaklaştıklarını gördük. Sonra bir kişi geldi. Etraftaki kişilerle ağız dalaşı yaptı ve vurulan kişinin öldüğünü söyledi” dedi.

ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR
Stockholm Emniyet Müdürlüğü’nden Lars Byström, “Olay yerini kordon altına aldık. Mümkün olduğu kadar çok görgü tanığının ifadesini almak istiyoruz. Teknik elemanlarımız olay yerinde incelemelerine devam ediyorlar” dedi. Stockholm’de azılı bir mafya lideri olarak bilinen Markovic’in aracı ile, oturduğu Bromma konutlarının park yerine girerken vurulduğu, olay yerine gelen ambulans personelinin çabalarına rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Saldırı çok yönlü araştırılırken, Kral Gustaf’ın olayla ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Polis Kral’a yakın bazı çevrelerin de ifadelerinin alınacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler