Kredi Yurtlarda neler oluyor?

Kredi Yurtlar'da neler oluyor?

Yurtta kalan öğrencilerin bir bölümü "can güvenliği" sorunu yaşadıkları yönünde yazılı bir basın açıklaması yaptılar.

Çankırı'da Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yüksek öğrenim öğrenci yurdunda yaşanan olumsuz bazı gelişmeler, yurtta kalan bir bölüm öğrenciyi tedirgin eder boyutlara ulaştığı yönünde gelişmelerle karşı karşıyayız.

Yurtta kalan kürt kökenli öğrenciler yaptıkları yazılı açıklamada "gecenin bir vakti saldırıya uğradıklarını" ifade ederek, "can güvenliğimizden kaygı duyuyoruz" diyorlar.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan yazılı açıklama, öğrenci yurdunda yaşanan olumsuzlukları bir yönüyle ortaya koyuyor.

İŞTE O YAZILI AÇIKLAMA

"Biz Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde okumakta olan öğrencileriz.

Bu açıklamayı yapmamızın amacı, 21.12.2011 gece saat 02.00 sularında devlet yurdunda 2 arkadaşımızın Kürtçe şarkı mırıldandıkları için faşist zihniyetler tarafından saldırıya uğramalarıdır. Olay esnasında yurt yönetiminin ve yurt güvenliğinin zafiyeti vardır. Yurt müdürünün elinde olan tüm yetkilere rağmen öğrencilerin can güvenliği sağlanamamıştır.     

Hatta yurt güvenliğinin copları kullanılarak faşist öğrenciler tarafından gece saat 02.00’de arkadaşlarımızın odalarının basılması, bizim kuşku ve kaygılarımız artırmıştır. Bu yüzden can güvenliğimizden kaygı duymaktayız. Yurt yönetiminin olaya sadece seyirci kalması ve ellerindeki imkanlara rağmen faşist öğrencilere hiçbir yaptırım yapılmaması, bu yetmiyormuş gibi saldırıya maruz kalan ve mağdur olan Kürt öğrenciler kınama cezası almışlardır. Bu olaylar vicdanları derinden yaralamıştır. Gerekli mercilerde kaygılarımız tatmin edici bir açıklama bekliyoruz.

Bundan dolayı burada en demokratik hakkımız olan basın açıklamasıyla tepkimizi dile getiriyoruz. Dilinden, etnik kökenlerinden dolayı, dünyanın pek az yerinde kalan en ilkel duygu olan milliyetçi ve faşist zihniyetin saldırılarına maruz kalıyoruz. Bundan önce defalarca yaşanan faşist saldırılara en son bir yenisi, sadece Kürtçe bir ezgi yüzünden başgöstermiştir. Biz daha önce defalarca gereken tüm yasal mercilere başvurmamıza rağmen bizi sahipsiz ve yalnız bıraktılar. Biz etnik kökenimizden dolayı hak etmediğimiz şekilde fişlenmek istemiyoruz.

Yapılan bu uygulamalara karşı direneceğiz, teslim olmayacağız. İstediğimiz tek şey eğitim-öğretim hakkımızın ülkenin her yerinde, etnik kökenimize ve kimliğimize saldırı olmaksızın gerçekleştirebilmektir. Bunu sağlamak ise devletin asli görevleri arasındadır.

YAŞASIN HAKLARIN KARDEŞLİĞİ!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
57 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler