Kredisini erken ödeyenler şokta!

Kredisini erken ödeyenler şokta!

Kredi borcunu erken kapatanlar gelen icra ile şok oldular.

Yıllar sonra gelen icranın arkasında erken ödeme cezası, kredi kullanırken açılan ek hesaplar, dosya masrafları ve kapama işlemlerinde alınmayan talimatlar çıktı.

Birçok tüketici hem borcunu ödedi hem icralık oldu. sikayetvar.com'a gelen şikayetlere göre; kredisi erken kapatıp oh çeken vatandaşlar yıllar sonra çıkan icra ile şok oldular. Gelen icralar sonrası bankalarla iletişime geçen vatandaşlar icranın krediyi erken kapatanlardan bankanın aldığı erken ödeme cezası, kredi borcunu öderken alınan masraflardan, habersiz açılan ek hesaplardan ve kredinin kapatıldığına dair alınmayan yazılı talimatlardan olduğunu öğrendi. Bankaların kredi kullanımında aldığı masrafları sık sık şikayet eden vatandaşların arası bankalarla bir kez daha açıldı. İşte şikayetlerden bazıları şöyle:
 
"Avukatlık bürosundan aranılarak icraya düştüğüm ve 1270 TL borcumu yatırmam gerektiği söylendi. Borcun ne olduğu neden kaynaklandığı ve evrak olmadan nasıl para yatıracağımı sorduğumda bilgi vermediler. Banka bunun 2011'de kapattığım krediyle alakalı olduğunu söyledi. Bana iki yıldır kimse haber de vermedi evrakta gelmedi. Bu hafta 2 hafta oldu arayan olmadı. Aldığım bilgilere göre erken ödeme cezası nedeni ile icralık olmuşum."
 
"Bundan yaklaşık olarak 1,5-2 yıl önce kredi çekmiştim. Banka benden habersiz olarak ek hesap açmış. Kredi borcumu tüm masraflarını ödeyerek erken kapadım. Aradan yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra habersiz açılan ek hesaptan dolayı tarafıma icra takibi başlatmışlar. Banka ile görüştüğümde ise masraf adı altında benim adıma 80-90 TL para kesildiğini, bunu da ek hesabımdan alındığını ilettiler. Kredi borcumu kapattırdığımı söylediğim de ise bana bu kullanım ücretinin sonradan çıktığını ilettiler.Sicilim bozuldu ve herhangi bir bankadan kredi çekemiyorum. "
 
BU YAZIYI ALMAYI UNUTMAYIN
"Borcumu ödediğim halde icra takibi başlatıyor. Kredimin taksitlerini erken ödediğim halde başka bir kredi için farklı bir bankaya başvurduğumda hakkımda icra takibi başlattığını öğrendim. Araştırmalarım sonrası yatırmış olduğunuz tutarı borcumun tamamını kapatmak istiyorum şeklinde bir dilekçe ile yapmanız gerekiyormuş. Şubelerden yapılan kredi kapama işlemlerinde mutlaka müşterinin yazılı talimatının alınması gerekiyor. Benden bu talimatları ve yazıları almadıkları için icralık oldum. Hem borcunu öde hem icralık ol." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler