Kritik YAŞ’ta Taraf’tan şok iddialar

Kritik YAŞ’ta Taraf’tan şok iddialar

TARAF gazetesinden müthiş iddia!

Hantepe baskını başta Genelkurmay olmak üzere 30'a yakın birim tarafından canlı olarak izlenmiş. 

Haklarında yakalama kararı verilen komutanların terfi durumlarının görüşüldüğü kritik YAŞ toplantısının 2. gününde, Taraf gazetesi Hakkari'nin Çukurca llçesinde yedi askerin yaşamını yitirdiği Hantepe baskınının, başta Genelkurmay olmak üzere 30'a yakın birim tarafından canlı olarak izlendiğini, ancak yardım için bir helikopter bile göndermediğini ileri sürdü

Taraf gazetesinde yer alan habere göre; saldırıdan 20 dakika önce bölgeye giden Heron, PKK baskınını saniye saniye Karargah'a iletti. Heron'un çektiği görüntülerde mevzilere yaklaşan PKK'lıların, askerlerin üzerine attığı bombalar büyük gürültüyle patlıyor. Bu sırada kaçışan askerler, pusuya yatan PKK'lılar tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor. Bütün bunları canlı izleyen komutanlar, bölgeye bir helikopter bile göndermediği ileri sürüldü.

Taraf, 20 temmuz gecesi Hantepe Üs Bölgesine düzenlenen kanlı baskının canlı görüntülerine ulaştı. PKK'nın saldırısında Piyade Üsteğmen Çetin Aylar, Uzman Çavuş Turgay Yılmaz, Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, Piyade Komando Uzman Çavuş Mesut Keklikçi, Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say, Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt ve er Hakan Yutkun hayatını kaybetmişti.

Balyoz davasında hakkında yakalama emri çıkarılan Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın başında bulunduğu Hakkari 3. Taktik Tümen Komutanlığından dâ canlı izlenen PKK saldırısı saniye saniye böyle yaşandı:

Saniye saniye baskın
02:00: Hantepe Üs Bölgesi'ne saldırı ihbarı alındı. Bölgeye hemen bir Heron gönderildi. Ve Heron kayıt almaya başlıyor. Mevzilere yaklaşan PKK'lılar Heron tarafından görüntüleniyor. Saldırı bilgisi anında Yüksekova Tümen Birliği'ne bildiriliyor. Acilen bölgeye yardım ve taarruz helikopteri gönderilmesi isteniyor.

02:30: Askerlerin nöbet tuttuğu mevzilere PKK'lılar adım adım yaklaşıyor. Geceyarısı olmasına rağmen görüntülerde PKK'lıların her hareketi net olarak görünüyor. Hâkim tepelerde mevzilenmiş PKK'lılar canlı olarak tüm merkezlere aktarılıyor.

02:32: Heron askerlerin nöbet tuttuğu mevzileri gösteriyor. İçeride altı civarında asker var.

02:33: Heron iki tepeyi odaklıyor. Tepelerdeki PKK'lılar net bir şekilde görünüyor. Helikopter geleceğini düşünen Heron operatörü, koordinatlara odaklanarak bölgeyi kayıt altına alıyor.

02:34: Heron bölgede mevzilenen PKK'lıları bir kez daha görüntülüyor. Tepeler arasında kamera gidip geliyor. Hantepe Karakolu'ndan PKK'lılara doğru ilk topçu atışı yapılıyor. Ancak atış karavana, top isabet etmiyor. PKK'lılar mevzilere yaklaşmaya devam ediyor. Tüm hareketler kamerada.

02:35: Yer değiştirerek kulübelere doğru ilerleyen PKK'lılar görüntüye geliyor. Bir yandan yer değiştirilirken, bir yandan da askerlerin mevzilerine bomba atılıyor.

02:36: Görüntüde yedi PKK'lı var. Farklı noktalardan yavaş yavaş mevzilere yaklaşıyorlar. Koordinatlardan Heron'un, Hantepe Üs Bölgesi'nin hemen üzerinde olduğu anlaşılıyor. Mevzide bekleyen askerler bir kez daha görüntüye giriyor. PKK'lılar yaklaşmaya devam ediyor.

PKK'lılar ateş açıyor
02:39: Az sonra çapraz ateş altında kalacak mevzideki askerler bir kez daha görüntüye giriyor. Askerler dağınık halde, üstü açık bir mevzide görünüyorlar. PKK'lıların adım adım yaklaştığı net bir şekilde görünüyor. Mevziye birkaç metre kaldı. Askerler mevzide beklerken sağdan soldan ateş açılmaya başlanıyor. Tepelerde mevzilenen PKK'lılar bölgeyi çapraz ateşe tutuyor. (Görüştüğüm askerî yetkililer, PKK'lıların silahlarını gündüz bölgeye yerleştirmiş olabileceğini söylüyorlar. Bu işlemin gece yapılmasının mümkün olmadığını belirttiler.) Taciz ateşi devam ediyor. Bir PKK'lı yavaş yavaş askerlerin bulunduğu mevziye yaklaşıyor.

02:40: PKK'lılar ateşe devam ediyor. Mevziye yaklaşan bir PKK'lı, el bombasının pimini çekip askerlerin üzerine atıyor. Patlama gerçekleşiyor. Bombadan kurtulmayı başarıp, siperin dışına çıkan askerlerin üzerine üç farklı noktadan ateş açılıyor. Bir anda kaçışan askerlerin hareketli görüntüsü donuyor. Siperden çıkmaya çalışan askerlerin üzerine bu kez ikinci bomba atılıyor. Siperin yakınında üçüncü bomba da patlatılıyor.

02:42: Siperlerde bombalar parlatılırken, tepelerdeki PKK'lılar kurşun yağdırmaya devam ediyor. Askerler görüntüye giriyor. Açık bir hedefte olmalarına rağmen, ne topçu ateşi yapılıyor ne de kendilerine yardım etmek üzere taarruz helikopteri geliyor.
02:44: İki PKK'lı, siperde yer değiştiren askerlerin üzerine ateş ederek yaklaşıyor. Çok geçmeden de askerleri vuruyorlar.

02:46: Sipere yaklaşan PKK'lılar teker teker kalan askerlere ateş ediyor.

02:47: Bir bomba daha patlatılıyor.

02:48: PKK'lılar mevzi etrafında dolaşıyor. Kalan erleri vuruyorlar.

02:49: Kulübedeki askerler PKK'lılara silahla karşılık veriyor.

02:50: Askerlerin olduğu diğer kulübede patlama meydana geliyor. Kulübelerin yakınına iki bomba düşüyor. Dördüncü bombayla kulübe patlatılıyor.

02:53: Patlama sonrası askerler kulübeyi terk ediyor.

02:54: Kulübeden çıkan askerlerin üzerine, pusuda bekleyen PKK'lı ateş ediyor. İki asker sığınağa saklanmak isterken bu kişi tarafından vuruluyor.

02:55: Baskın ihbarının üzerinden yaklaşık bir saat geçti. 15 dakikada bölgede olması gereken helikopter halen bölgeye gelmediği gibi bomba yüklü uçaklardan da haber yok. Askerlerin vurulma anları tüm birimlerce canlı olarak izleniyor.
10 metreye kadar yaklaştılar

02:54: Askerî barınaklarda göğüs göğse çarpışma devam ediyor. PKK'lılarla askerlerin arası yaklaşık 10 metre.

02:55: Askerlerin bulunduğu sığınak el bombasıyla patlatılıyor. Üs bölgesinde birbiri ardına bombalar patlatılırken, askerlerin yardımına koşan kimse yok.

02:55: Patlama sonrası diğer barınağa koşmaya çalışan iki asker barınağın yanında pusuda bekleyen PKK'lı tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor. Her iki asker de vuruluyor.

02:57: PKK'lılar mevziler arasında geziyorlar. Daha önce patlatılan mevzi bir kez daha patlatılıyor.

03:00: PKK'lılar mevziler arasında sağ asker kalıp kalmadığını kontrol için bölgede dolaşıyorlar. Son derece soğukkanlı hareket ediyorlar. Aşağıdaki birlikten topçu ateşi açılmadığı gibi, ortada taarruz helikopteri de yok.

03:02: PKK'lılar etrafa tuzaklama yaparak, kurşun sıkarak toplanmaya başlıyorlar. Yarım saat süren çatışmada, askerlere yardım gelmemesinin rahatlığı içindeler. Rahat hareketleri gözlerden kaçmıyor. Heron olup biteni canlı olarakGenelkurmaybaşta olmak üzere tüm birimlere gönderiyor.

03:03: Tepelerde konuşlanan ve çapraz ateş yapan PKK'lılar, siperlerin bulunduğu yerdeki PKK'lılarla buluşmak üzere dönüşe başlıyorlar.

03:08: PKK'lılar tepede buluşuyorlar. Bir süre dinleniyorlar.

03:16: PKK'lılar dönüş yolundayken Heron bir kez daha karakolu gösteriyor. Her yer sessiz.

PKK'lılar rahat rahat dönüyor
03:20: Heron, dönüş yolundaki PKK'lıları bir kez daha gösteriyor. PKK'lılar geldikleri gibi rahat bir şekilde dönüyorlar.

03:24: PKK'lılar bir tepede dinleniyorlar. Kimse kendilerine müdahale etmiyor.

03:29: PKK'lılar aynı tepede dinleniyor. Ne bir helikopter, ne bir uçak, ne de peşlerinden giden bir asker var. Genelkurmay, görüntüleri BBG evini izler gibi izlemesine rağmen olan bitene müdahale etmiyor. PKK'lılar yavaş yavaş bölgeden uzaklaşıyor. Bir tepede görüntülenen yedi PKK'lı, dinlendikten sonra bölgeden ayrılıyor. (Kaynak: Taraf) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler