Küfürbaz askerler Çankırılı'dan davacı!

Küfürbaz askerler Çankırılı'dan davacı!

Geçtiğimiz günlerde şehrin merkezinde alkol aldıktan sonra Çankırı insanına sinkaflı küfür edenler, kendilerine saldıranlardan davacı oldu.

Geçtiğimiz günlerde, çıktıkları çarşı izninde, önce alkol alıp, sonra da şehrin meydanında Çankırılı'nın kadınına-kızına sinkaflı küfür eden 'sarhoş askerler' kendilerine tepki göstererek saldıranlardan davacı oldular. Çankırı Cumhuriyet Savcılığı'nın şikayet üzerine son 3 gündür kamera kayıtlarından tespit ettiği yaklaşık 40 kişinin ifadesini aldığı öğrenildi.

Çıktıkları çarşı izninde şehir merkezinde dolaşırken Manolya Sokak'ta vatandaşa sinkaflı küfür eden, kullandıkları bankamatikleri tahrip eden 5 askerden ikisinin vatandaştan gördükleri sert tepkiler sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinde darp ve kırıklar oluşmuştu.

ASKERİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI GEÇİRENLER,
VATANDAŞTAN DAVACI OLDU
Yaşanan olaylar sonrası hastanede gözlem altına alınan 5 kişiden 2'sinin burnunda kırıklar tespit edilmiş ve tedavi atına alınmışlardı.

Olaylara karışan askerler Emrah K., Rojhad T., Yusuf A., M. Hüseyin K. ve Abdurrahim E. gördükleri tedavi sonrası hastaneden taburcu edilirken, kendileri hakkında askeri disiplin soruşturmasının da açıldığı bildirilmişti.

YAKLAŞIK 40 KİŞİ 3 GÜNDÜR SAVCIYA İFADE VERİYOR
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre şehir merkezinde olay çıkartan askerlerden 2'si, Cumhuriyet Savcılığına dava dilekçesi vererek, Türk Telekom binasında bulunan kameralara yansıyan görüntüleri de delil göstererek, olaylara karışan yaklaşık ve kendilerini darp edenlerden şikayetçi olduklarını bildirdiler.

Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine polis, görüntülerdeki kişileri tespit ederek ifadelerine başvurdu. Polise ifade veren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir davalı vatandaş haber merkezimizi arayarak, kendisinin polis tarafından emniyete davet edildiğini, davet üzerine gittiği karakolda ifadesinin alındığını belirterek "Olay günü çarşı izninde olduklarını öğrendiğimiz askerler İddia bayisinde, vatandaşın biriyle tartışma başlatmışlar. Bu tartışma daha sonra sokağa yansıdı. Önce çevrede bulunan bankamatiklere gittiler. O makinaları tekmelediler. Sonra yoldan geçen kadına-kıza, hatta erkeklere küfür ettiler. Görev yaptıkları askerliğe sövdüler. Yetmedi Çankırı insanına, Çankırılı'ya ağza alınmayacak küfürler ettiler. Bu olaylar yaşanırken bizler de yaşananlara ister istemez müdahil olduk. Küfür ettikleri insanlar bizim kardeşlerimiz, bacılarımız, annelerimiz. Duyarsız kalmamız düşünülemezdi. Sonrasında iki kişi ellerinde falçata ve bıçakla yoldan geçen ve kendilerine tepki gösteren insanlara saldırdılar. Orada bulunan vatandaşın da böylesi rezalet bir durum karşısında tepki göstermemesi düşünülemezdi. Gösterilen tepkinin temelinde bu kendini bilmezlerin etkisiz hale getirilmesi yatıyordu. Bunun dışında bir niyet ve düşüncenin olduğunu sanmıyorum. Bunun yanısıra kusura bakmasın kimse de anasına-bacısına sokak ortasında küfür ettirmez. Edene de fırsat vermez" şeklinde ifade verdiğini belirterek "Böylesi bir olaya karışmış olmaktan rahatsızlık duymuyorum. Orada benim yerimde hangi Çankırılı olursa olsun benzer tepkiyi gösterirdi. Umarım Çankırı insanı bizleri yanlız bırakmaz, bizlere bu süreçte destek olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler