Kulüpler Birliği Başbakan'la görüştü

Kulüpler Birliği Başbakan'la görüştü

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali'nin başkanlığındaki 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği yöneticileri ve temsilcileri Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundular.

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Sevda Karaali ve yönetim kurulu üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek sorunlarının çözümü konusunda destek talebinde bulundular. Kulüpler Birliği yöneticilerinin Başkent'teki görüşme trafiği içerisinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de görüşme yapıldı. Görüşme trafiğinin son halkası Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile de önümüzdeki hafta içinde görüşme yapılacağı öğrenildi.

KARAALİ: KÖKTEN ÇÖZÜM İSTİYORUZ
Çankırıspor Kulübü ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Sevda Karaali, görüşmelerle ilgili olarak Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Sayın Başbakanımızdan kulüplerin içinde bulunduğu sorunların çözümü konusunda yardım istedik. Kendisi başta ilgili bakanlar olmak üzere gereken talimatları verdi. Bizler 25 milyon çocuk ve gencimize hizmet ederek ülke ve dünya yıldızlarını yetiştirmeyi hedefleyen spor kulüpleri olarak sorunlarımıza kalıcı çözümler arayışı içerisindeyiz. Önümüzdeki süreçte yapacağımız çalıştay ile bu sorunları masaya yatırarak geleceğe daha sağlam adımlarla nasıl yürünebilirin arayışlarını somutlaştıracağız. Maliye Bakanımız sn Şimşek ve Spor Toto Teşkilat Başkanı sn Kasapoğlu ile verimli görüşmeler yaptık" dedi.

Kulüpler Birliği Yönetiminin Başbakan Erdoğan'a verdiği mektup:

"SN.BAŞBAKANIMIZ;

Profesyonel Türk Futbolunun temel dinamiği olan 2. ve 3.Lig Kulüpleri yirmibeş milyon çocuk ve genç nüfusa hizmet etmekte olup geleceğin ülke ve dünya yıldızlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sn.Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu’nun yaptığı büyük hamleler sonucunda; Futbolda bize mucizeleri öğreten, kendi yıldızlarını yaratmayı başaran Sn.Fatih Terim hocamızı Türk futbolunun başına getirmesi, bizi böyle bir vizyon belirlemeye mecbur kılmıştır.

Biz 42 şehirde sosyal sorumluluk kapsamında, faaliyet gösteren 90 kulüp yüklendiğimiz misyon ve gerçekleştirmek zorunda olduğumuz yeni vizyonumuzun sorumluluklarıyla 2023 Türkiye’si için üzerimize düşüne yapmaya hazırız.

Her konudaki yenilikçi, girişimci bize büyük düşünmeyi öğreten siz Sn.Başbakanımızın;

Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altın “YETİŞTİRİCİ” statüde mücadele eden biz 2.ve 3.Lig Kulüplerinin gelişimi için; TFF Başkanımız önderliğinde, Profesyonel Kurul Başkanımız Sn.Arif Koşer’in koordinasyonu ile; ilgili bakanlıklarla gereken istişarelerin yapılması, akabinde lüzum görüldüğü takdirde kanun düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi hususunda bizden himmet ve desteklerinizi esirgemeyeceğiniz inancıyla, sorumluluğunu hissettiğimiz her biri dünya yıldızı olmayı hak eden 25 milyon çocuk ve gencin gelecek umuduyla…

Saygı ve sevgilerimizi arz ederiz.

Sevda KARAALİ / 2.ve 3.Lig Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler