Kulüplere iddaalı dokunulmazlık!

Kulüplere iddaa'lı dokunulmazlık!

742 milyonluk İddaa gelirine haciz koruması geliyor.

Kulüplerin son 5 yılda 742 milyon liraya ulaşan İddaa’dan aldıkları isim hakkı gelirlerine haciz konulamayacak. Düzenleme malzeme ve yol giderini bile ödeyemeyen kulüpleri koruyacak. Özellikle Süper Lig’den düşen kulüpler başta olmak üzere mali açıdan sıkıntılı günler geçiren bu nedenle deplasman maçlarına dahi gitmekte zorlanan kulüplere Torba Kanun’daki 42 ay vadeyle borçların yeniden yapılandırılması jestinden sonra bir önemli jest de İddaa’dan elde ettikleri isim hakkı gelirinde yapılıyor.

Meclis alt komisyonunda görüşülerek kabul edilen ikinci Torba Kanun içerisinde yer alan 3289 sayılı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 9. maddesinde yapılan değişiklikle, spor kulüplerinin Spor Toto Teşkilatı’nın İddaa geliri üzerinden alacakları isim hakkı gelirlerine, kamu kurum ve kuruluşları alacakları dışında, temlik konulamayacak ve haciz getirilemeyecek. Son 5 yılda kulüpler İddaa’dan toplam 742 milyon lira isim hakkı geliri elde ettiler. Stat hasılatı, transfer gelirleri, markalı ürün gelirleri gibi tüm gelirlere haciz konulmasını engellemeyen düzenleme sadece İddaa’dan elde edilen isim hakkı gelirleri konusunda kulüpleri korumayı amaçlıyor.

FEDERASYON MALINA HACİZ YOK!
Düzenlemede ayrıca, ‘’özerk spor federasyonları’’ kavramı da ‘’bağımsız spor federasyonları’’ olarak değiştiriliyor. Buna göre Federasyon malları devlet malı hükmünde sayılacak ve haczedilemeyecek. GSGM tarafından bağımsız federasyonlara yapılan yardımlar ile Genel Müdürlük bütçesinden bu federasyonlara tahsis edilen her türlü taşınır ve taşınmazlar, edinim amacı dışında kullanılamayacak ve 3. kişilere satılamayacak.

AMAÇ SICAK PARA AKIŞINI SAĞLAMAK
Gençlik Spor Genel Müdürlüğü kaynakları, kulüplerin lig yarışına devam edebilmeleri için temel giderlerini karşılayamaz duruma düşebildiklerini belirterek “Amaç kulüplerin sıcak para akışını sağlama almak” dediler. Düzenlemeyle ayrıca eski kulüp başkanları ve yöneticiler de isim hakkına temlik koyamayacak. Süper Lig’den düştükten sonra bir dönem zor günler geçiren Kocaelispor’a deplasmana giderken haciz uygulanmıştı.

ÖNCE DÜŞTÜ SONRA ÇIKTI
Kulüplerin İddaa’dan aldıkları isim hakkı payları 2008’de yüzde 26’ya düşürüldükten sonra tekrar yüzde 33’e çıkarıldı.

kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler