Kupa Fenerbahçenin

Kupa Fenerbahçe'nin

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Ülker ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı 63- 57 yendi.

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Finali’nde iki ezeli rakip Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park karşı karşıya gelirken zafer 63-57'lik skorla Fenerbahçe Ülker'in oldu.

Mücadelenin başında topu pota altına indiren Galatasaray Medical Park, Ersin Dağlı ile iki basket bulurken, Sarı-Lacivertliler ise Bo Mc Calebb ile Oğuz Savaş’ın sayılarıyla 3. dakikada durumu 8-4’e getirdi. Macvan ve Arroyo’nun sayılarıyla reklam molasına 12-13 üstün giden Sarı-Kırmızılılar karşısında Fenerbahçe Ülker, Oğuz ile Andersen’i etkili kullanarak 9-2’lik seri yakaladı ve periyotu da 21-15 önde tamamladı.
 
İkinci periyotta David Andersen, Ömer Onan ve Mike Batiste ile rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren Sarı-Lacivertliler, 13.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (28-19). Ergin Ataman’ın molasının ardından Galatasaray Medical Park savunmada rakibini durdurdu ve Boniface N’dong, Furkan Aldermir ve Manuchar Markoishvili ile 10-0’lık seri yakalayarak 28-30 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısını da Sarı-Kırmızılılar 29-32 önde kapattı.
 
Fenerbahçe ikinci yarıya fırtına gibi başlayarak 7-0'lık bir seri yakaladı. Üst üste bulduğu basketlerle biranda öne geçen Fenerbahçe Ülker'e Galatasaray Medical Park'ın cevabı geçikmedi ve sarı-kırmızılılar yeniden öne geçmeyi başardı. Son çeyreğe Sarı-Kırmızılılar 44-41 üstün girdi.
 
Final periyoduna iki takımda basketlerle başlarken Fenerbahçe Ülker farkı eriterek skora dengeyi getirdi:48-48. Çekişmeli bir final periyoduna sahne olan maçta iki takımda oyundan kopmayarak ayakta durmaya çalıştı. Bir Fenerbahçe'nin bir Galatasaray'ın öne geçtiği karşılaşmada Fenerbahçe Ülker ezeli rakibini 63-57 yenerek Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler