Kupayı aldı Türk bayrağı ile turladı

Kupa'yı aldı Türk bayrağı ile turladı

Atletico Madrid'in finalde kupaya uzanması, Arda Turan'ın coşkulu sevincine dönüştü.

UEFA Avrupa Ligi Final karşılaşmasında iki İspanyol ekibi, Atletico Madrid ile Athletic Bilbao karşı karşıya geldiler. Romanya'nın başkenti Bükreş'de oynanan mücadeleyi Atletico Madrid 3-0'lık skorla kazanarak, 2011-2012 sezonu UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olmayı başardı.

TÜRK BAYRAĞI İLE KUTLADI
Atletico'nun kupaya uzanmasını sağlayan goller, 7. ve 34. dakikalarda Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao'dan gelirken; geçtiğimiz sezon Porto formasıyla kupaya uzanmayı başaran golcü futbolcu, üst üste iki finalde de gol atma başarısına ulaştı. Başkent ekibinin üçüncü golünü ise 85. dakikada Brezilyalı Diego kaydetti. 
 
Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan milli futbolcumuz Arda Turan, mücadelede bir asist yaparken; 90+1. dakikada yerini Alvaro Domuingez'e bıraktı. 
 
Arda turan maçın bitimi ile birlikte boynuna doladığı Türk bayrağı ile stad içerisinde tur atarken, kupaya uzandıktan sonra da bayrağı boynundan çıkarmadı.
 
ATLETICO REKOR KIRDI
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 19 maça çıkan Atletico Madrid, bunların 17'sini kazanma başarısı gösterdi. I Grubu'nda sadece Udinese'ye yenilen Atletico Madrid, deplasmanda Rennes ile 1-1 berabere kalmıştı. Atletico 17 galibiyetin 12'ini üst üste alarak muhteşem bir rekora da imza atmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler