Kur'an Kursu binasında yangın: 6 çocuk öldü

Kur'an Kursu binasında yangın: 6 çocuk öldü

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç Köyünde bulunan Kur'an Kursu binasında bu sabaha karşı yangın çıktı. Olayda 6 öğrenci öldü, 3 öğrenci de yaralı kurtuldu.

Kulp ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan ve Sarım Çayı yakınlarındaki Karaağaç Köyünde bulunan yatılı Kur’an Kursu binasında saat 02.40 sıralarında, ilk belirlemelere göre elektrikli ısıtıcıdan yangın çıktı. Köyü 400 metre uzaklıkta 2 katlı Kur'an Kursu’nda öğrenim gören çocuklardan yangını fark edenler, pencereden atlayıp canlarını kurtarırken, onların haber vermesi üzerine köylüler alevlere müdahale etti ve bir yandan da itfaiyeyi aradı. Alevler arasından çıkamayıp diri diri yanan öğrencilerin çığlıkları yükselirken, köylüler ve Kulp’tan gelen itfaiye ekibi yangını güçlükle söndürdü.

Yangında Kur'an Kursu öğrencilerinden Muhammed Bingöl, Sabahattin Altun, Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Nurmuhamed Bayka yaşamını yitirdi. Ölen öğrencilerin cenazeleri Dr. Abdullah Biroğul Kulp İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kulp itfaiyesi yetkilileri, ilk belirlemelere göre yangının elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler