Kuranı kalkan yaptılar

"Kur'an'ı kalkan yaptılar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok sert konuştu.

 

TBMM’de tartışmalarla devam eden "4+4+4" düzenlemesi görüşmelerinde Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders olarak okutulması kabul edildi.
 
Konuyu değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:
 
“Bana bir Allah’ın kulu çıkıp söyleyebilir mi, 20 milyar dolarlık ihaleler nasıl oluyor da Kamu İhale Kurumu’nın, İhale Yasası’nın dışına çıkarılıyor. Kime vereceksiniz bunları, müşterileri belli...
 
Cumhuriyet tarihinde ilk kez, AKP’nin oylarıyla kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim yolsuzluklara kalkan edilmiştir. Bunu söylemekten utanıyorum, bu ahlaksızlıktır.
 
Kutsal kitabımız hepimizin baş tacıdır. Evlerimizde tutar, başucuna asarız. Annelerimiz kılıfının etrafını işlemelerle süslerler. Elimize duayla, besmeleyle alırız. Açarken de beslemeyle açarız.
 
Sen tutup 20 milyar dolarlık yolsuzluğun kılıfı olarak millete sunuyorsun. Din eğitimine karşı değiliz, inançlarımıza saygılıyız. Pedagoji uzmanlarını çağırıp elbetteki din eğitimi verebiliriz.
 
CHP, hiçbir zaman yolsuzlukların kılıfı olarak inançları kullanmadı. İnançları siyasete alet etmedi. Bizim özümüz de sözümüz de birdir. Hiçbir zaman yolsuzluk yapanların arkasında durmadık, savunmadık. İnançlarımızı yolsuzluklara kılıf olarak kullananlara izin vermeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler