Kurşunlu Anadolu Lisesi boşalıyor!

Kurşunlu Anadolu Lisesi boşalıyor!

Kurşunlu Anadolu Lises eğitimde S.O.S. veriyor. 24 kadrolu öğretmenin olması gereken Anadolu Lisesinde bugün 5 öğretmen mevcut! Okuldan kaydını alan öğrenci sayısı 20'ye ulaştı.

İlk ve orta öğetimde sömestr tatiline gireceğimiz günlere saatler kala, Kurşunlu Anadolu Lisesi öğretmen açığında yokları oynuyor.

Kurşunlu ilçesinin orta öğretimde gurur kaynağı olan Anadolu Lisesi, 24 kadrolu öğremene sahip olması gerekirken, bugün için bünyesinde 5 öğretmen ile eğitim dönemiin ilk yarısını tamamlamak üzere.

Öğrenim yılı başlangıcı öncesinde Çankır'dan tayinini gerçekleştiren öğretmenlerin önemli bir kısmının Kurşunlu ilçesinden ayrılmaları sonucu 5 kadrolu öğretmenle eğitim yılna başlayan Anadolu Lisesinin yaşadığı bu sorun, özellikle başarılı öğrencilerin okuldan kayıt sildirerek çevre ilçe ve illerdeki okullara gittikleri öğrenldi. Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği rakamların 20'ye ulaştığı öğrenildi.

Öğretmen açığını kapatma yönünde yapılan sözleşmeli eğitimci tedarikinin ise okuldaki eğitim düzeyini hayli aşağılara çektiği ve başta öğrenciler olmak üzere öğrenci velilerinin de yaşanan durumdan hayli şikayetçi oldukları da edinilen bilgiler arasında.

MEM MÜDÜRÜ GÜÇSÜZLER YURDUNDA!
Çankrı'nın hızla gelişen ilçesi Kurşunlu'da eğitim alanında yaşanan böylesi bir soruna karşın, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Güçsüzler Yurdu ziyareti ile meşgul.

Başta Vali Şemsettin Uzun olmak üzere ilde yaşanan eğitim sorunlarının tamamının çözüldüğüne dair çeşitli açıklamalar yapan Müdür Akbıyık umarız Kurşunlu'nun Çankırı'ya ait bir ilçe olduğu bilgisine sahiptir!

Mevcut duruma bakılırsa Müdür Akbıyık, henüz böylesi bir bilgi edinmemiş olmalı ki, Anadolu Lisesinde 5 öğretmenle ilk yarıyı bitirmezdi!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler