Kurşunlu Seramikte iş bırakma eylemi

Kurşunlu Seramik'te "iş bırakma" eylemi

Yaklaşık 300 işçi Ağustos ayı maaşlarının ödenmemesi nedeniyle sabah 08.00'de mesaiye başlamadı.

Kurşunlu'da üretim yapan Söğütsen Seramik Fabrikası çalışanı yaklaşık 300 işçi bugün sabah saat 08.00'de mesaiye başlaması gerekirken, Ağustos ayı maaşlarının ödenmemesi nedeniyle "iş bırakma" eylemi başlattı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, sabah mesaisi için işyerine gelen yaklaşık 300 kadar işçi "Bayrama iki gün var! Ağustos ayı maaşımızı hala almış değiliz. Maaşımız yatmadan işbaşı yapmayacağız" diyerek haberin yayına hazırlandığı saatlerde fabrika önünde toplu halde beklemekte.

fabrikakursunlu-eylem-sozcu-resim-101.jpg

Eylem yapan işçilere seslenen işveren yetkilisi "Maaşlarınız yarın (salı) öğle saatlerine kadar yatırılacak. Sizlerin günlük mesainize başlamanızı istiyoruz" şeklindeki önerisini de geri çeviren işçiler "Teklifi samimi bulmuyoruz. Maaşlarımız hesaplarımıza yatana kadar burada eylemimizi sürdüreceğiz" dedikleri öğrenildi.

Kurşunlu Söğütsen Seramik Fabrikasında yaklaşık 300 işçinin başlattığı "iş bırakma" eyleminin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

KURŞUNLU ESNAFI DA MAĞDUR

Öte yandan Söğütsen Seramik Fabrikası'nda ilk günlerden bu yana yaşanan mali sıkıntının bir başka boyutu da Kurşunlu esnafı üzerinde görülmekte. Edinilen bilgilere göre fabrika yönetiminin bölge esnafından yaptığı alışverişlerin de ödemesinde "cimri" davrandığı, sıradan bir markete dahi 100 bin liranın üzerinde borçlu ve çok sayıda esnafın fabrikadan alacaklı olduğu öğrenildi.

Fabrika ile alışveriş yapmakta tereddüt gösteren çok sayıda esnaf "Bizim sermayemiz ne ki böylesi rakamlarda mal temin edebilelim. Fabrikanın bölgedeki esnafı kalkındıracağı düşünülürken bugüne kadar yaşanan süreç çok sayıda esnafın yakın gelecekte kepenk kapatmasına neden olacak" dediler.

İŞTEN ÇIKARTILAN İŞÇİLER DÖNÜŞ YAPMADI!

Kurşunlu Söğütsen Seramik fabrikasında Ramazan bayramı örcesi çıkartılan yaklaşık 600 işçiden bir bölümüne fabrika yönetimi tarafından yapılan "geri dön" çağrısı da olumsuz oldu. Edinilen bilgilere göre yönetim tarafından 40 işçiye yapılan çağrıya olumlu yanıt veren işçi sayısının sadece 2 olduğu öğrenildi.

SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Fabrika yönetimi saat 10.45 dolaylarında "iş bırakma eylemi" yapan işçilerle yaptıkları ikinci görüşmede "Yarın (salı) saat 16.00'ya kadar maaşınız hesabınıza yatacak! Yaşanan sorunu bir şekilde halledeceğiz. Sizlerden işbaşı yapmanızı talep ediyoruk" diyerek işçileri ikna etti ve 300 dolayındaki çalışan 3 saatlik eylem sonrasında, normal mesailerine saat 11.00'de gecikmeli olarak başladılar.

Fotoğraf: Kurşunlu Söğütsen Seramik Fabrikası çalışanlarının bugün sabah saatlerinde fabrika önündeki toplu görüntüleri. (sözcü18.com/ÖZEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler