Kurşunlu Seramikte işçi kıyımı!

Kurşunlu Seramik'te işçi kıyımı!

Bayram haftasına girilirken fabrikada yaklaşık 1000 işçinin işine son verildi.

Çankırı için önemli istihdam yaratan Yıldızlar Holding'e ait Kurşunlu'daki seramik fabrikasında bayram haftasına girilirken yaklaşık bin (1000) dolayında çalışanın işine son verildiği öğrenildi.

Aylardır ekonomik darboğazda olduğu bilinen Kurşunlu Seramik tesislerinde çalışan yaklaşık iki bin dolayındaki işçiden yarıya yakın bölümü, fabrikanın seramik tesislerindeki üretime son vermesiyle birlikte iş akitleri feshedildi.

Fabrikada halen granit imalatının sürdürüldüğü ve bu bölümde yaklaşık 900 civarında işçinin çalıştığı öğrenildi.

FABRİKADA İŞLETME SERMAYESİ SIKINTISI HAD SAFHADA

Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak elde ettiği bilgilere göre, 2012 yılı içerisinde Yıldızlar Holding'e ait tesiste  personel maaşları sürekli olarak iki ay gecikmeli ödendi. Fabrikaya işçi servisi yapan taşeron firmaların yaklaşık olarak 6 aylık alacaklarının ödenmediği gibi, çok sayıda alacaklı firmanın nakit para yerine fabrikanın ürettiği ürünleri alarak hesaplarını sıfırladığı da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan fabrikaya üretim bandında kullanılmak üzere makina techizatı satan bazı firmaların da alacaklarının riske girmesi nedeniyle verdikleri makinaları sökerek geri götürdükleri de fabrika ile ilgili konuşulan iddialar arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler