Kurşunlu Seramikte işçi yine mağdur!

Kurşunlu Seramik'te işçi yine mağdur!

İşçinin 2 maaş beklentisi duvara tosladı...

Geçtiğimiz günlerde D-100'ü trafiğe kapatarak, yaşadıkları mağduriyeti kamuoyuna duyurma gayretinde olan SSS Yıldızlar Holding'e bağlı Kurşunlu Seramikte çalışan işçiler dün yine hüsrana uğradılar.

Yaptıkları son 'iş bırakma' eyleminde Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu'nun fabrika yönetimi ile işçiler arasında gerçekleştirdiği arabuluculuğun sonucu olarak geride kalan 2 aylık maaşlarını almak için bankamatiklere giden işçiler, hesaplarında 1 aylık maaşın tamamını dahi bulamadılar.

Karşılaştıkları durumla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezine konuşan mağdur çalışanlar "Bize verilen sözler maalesef yerine getirilmiyor. Belediye Başkanımız Sn. İbrahim Doğu bizlere 2 maaşımızın yatacağını söylemişti. Fakat işçiler yukarı çıktığında bizlere 1 maaş verileceğini ve belediye başkanının durumu yanlış anlamış olabileceği söylendi. Bugün (dün) baktığımızda ise bize yatan maaş ise 1 bile değil % 20 kesintili yani yaklaşık 200 TL eksik yatmış. Örneğin 800 TL maaş alan bir kişi 600 TL aldı. Bu insanlar bizimle dalga geçiyorlar." dediler.

DOĞALGAZ FATURASI HALA ÖDENMEDİ VE...
Kurşunlu Seramik, Kargaz'a ödeyemediği doğalgaz faturası nedeniyle 20 Ağustos'tan bu yana üretimini durdurmuş vaziyette.

SSS Holding yaşadığı krizi bugün itibariyle hala çözememiş durumda. Üretimin gerçekleşmediği fabrikada süren belirsizliğin ortaya çıkardığı olumsuz sonuçların aşılması yönünde sürdürülen çalışmaların bugüne kadar netice vermemesi, başta çalışanlar olmak üzere yönetim üzerinde de büyük bir baskı oluşturduğu gözlenmekte.

Mevcut durumun süreci nasıl etkileyeceği de ayrı bir merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler