Kurşunlu Seramikte maaş eylemi!

Kurşunlu Seramik'te maaş eylemi!

Yıldızlar Holding'e ait Kurşunlu Seramik'te çalışan işçiler iki aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle D-100'u trafiğe kapattılar.

Kurşunlu Seramik'te çalışan yaklaşık 500 işçi, iki aylık maaşlarının ödenmemesi nedeniyle bugün saat 16.30'da D-100'ü yaklaşık yarım saat trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

Saat 16.00'da vardiya değişiminden çıkan işçilerle mesaiye başlayacak işçilerin ortaklaşa gerçekleştirdikleri eyleme polis müdahale etti.

Fabrika yetkililerinin işçilere 'maaşlarınızın bir kısmını bu akşam geriye kalan kısmını da cuma gününe kadar hesaplarınıza yatıracağız' sözü üzerine D-100 üzerindeki eylemlerini sonlandıran işçilerin bir bölümü mesaiye başlarken diğer bölümü de evlerine döndüler.

Edinilen bilgilere göre; işçilerin geciken maaş talepleri ile ilgili son bir aydır fabrika yetkililerinin 'maaşlarınızı cuma günü yatırıyoruz' vaadlerinin bulunduğu ancak bu güne kadar gerçekleşmediği öğrenildi.

Fabrika yetkililerinin bugünkü eylem sonrası verdikleri sözün gerçekleşmemesi halinde önümüzdeki günlerde büyük çaplı iş bırakma eyleminin hayata geçirileceği gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler