Kurşunlu Seramikte ÜCRETSİZ İZİN!

Kurşunlu Seramik'te ÜCRETSİZ İZİN!

Kurşunlu Söğütsen Seramik'te çalışanların büyük bir bölümü yıllık izinle birlikte 'ücretsiz izne' ayrıldı.

SSS Yıldızlar Holding'e bağlı Kurşunlu Söğütsen Seramik'te mali kriz tüm hızıyla sürüyor. Bin 200 dolayındaki çalışandan 850'si yıllık izinlerini kullanma mecburiyeti ile birlikte büyük bir bölümü ücretsiz izne çıkartıldı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre fabrika yönetimi yaşadığı mali darboğazı aşma yolunda ilk adım olarak çalışan personelin hakettiği 'yıllık izinleri' kullanmasını istedi. Bununla birlikte bir bölüm çalışanı da 1 Eylül 2013 tarihine kadar 'ücretsiz izne' ayırdı.

Edinilen bilgilere göre, çalışanların Temmuz ayı maaşı ile birlikte ay sonu itibariyle Ağustos ayı maaşları 'alacak' görünüyor.

"KURŞUNLU BELEDİYE BAŞKANI DOĞU
SON MODEL MERCEDESE BİNMESİNİ BİLİYOR"

Ücretsiz izne ayrılan çalışanlar Sözcü18'e yaptıkları açıklamada "Avrupa'nın, Balkanlar'ın en büyük seramik fabrikası deniliyor ama bizleri hali de ortada. Kurşunlu Belediye Başkanı Bal ve Gençlik Festivalinde kürsüden atıp tutuyordu! Yok fabrikada 4 bin işçi çalışacak yok şöyle olacak yok böyle olacak da Kurşunlu kalkınacak' diye. Bunu söyleyen başkan son model mercedese binmesini biliyor! Keyfini de sürüyor! Fabrikada şu an idari kadro dahil çalışan sayısı 350! Ne olacak, nasıl olacak da bu fabrikada 4 bin kişi çalışacak? Devletin alacağı trilyonlar var! İşçiye iş olursa maaş yok, iş olmazsa hiçbir şey yok! Çalışan emeğinin karşılığını alamıyor ve dolayısıyla evine ekmek dahi götüremiyor. Yaşanan sıkıntıyı Belediye Başkanı İbrahim Doğu'nun çözmesini beklemiyoruz! Ama yaşanılan gerçekleri görmeden, eline mikrofonu alarak hava atmak bizim belediye başkanımıza da hiç yakışmıyor! Çalışanlar olarak; Bizleri kim görecek, halimizi kim bilecek, derdimizi kim çözecek doğrusu merak ediyoruz" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler