Kurşunlu Söğütsen Seramik uzatmaları oynuyor!

Kurşunlu Söğütsen Seramik uzatmaları oynuyor!

Son ayların gündemden düşmeyen tesislerinde, yaşanılanlar kaçınılmaz sonun işareti...

Kurşunlu Söğütsen Seramik fabrikasında kapıya kilit vurulmak üzere.

Edinilen bilgilere göre son 5 aydır çalıştırdığı yaklaşık 150 personele maaş ödemeyen fabrika yönetimi, 11 aydır da personel servisi yapan firmalara ödeme yapamıyor.

Kurşunlu Söğütsen Seramik'in geçmiş yıllarda Halk Bankası'ndan kullandığı yaklaşık 42 milyon dolarlık krediye karşın hala ekonomik çıkmazda bulunması kafaları karıştırırken, bugün gelinen nokta ile birlikte tesislerin kapanması an meselesi.

Halk Bankası üst yönetiminin telkinleri doğrultusunda oluşturulan yeni yönetimde görev alan isimlerin de tıpkı işçiler gibi maaşlarını alamadığı iddialarıyla birlikte, büyük umutlarla gerçekleştirilen yatırımın 'batma' noktasına geliş öyküsü adeta muamma...

Son bilgilere göre yeni yönetimin de hafta başından itibaren mesaisine devam etmeyeceği iddialarıyla birlikte, AK Parti Çankırı milletvekili İdris Şahin'in yarın tesislerde bir dizi inceleme ve görüşmeler yapacağı da gelen bilgiler arasında.

KÖTÜ GİDİŞATTA İTALYAN TEKNOLOJİSİNİN PAYI NE KADAR?
Söğütsen Seramik'in bugün içinde bulunduğu ekonomik krize götüren nedenlerin başında fabrikanın kuruluş aşamasında kullanılan İtalyan teknolojisinin neden olduğu ve bu tercihin üretim maliyetlerini artırdığı iddia ediliyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Doğalgaz faturasının ödenmeyerek fırınların çalışmadığı dönemlerde; yeni yönetimin fabrikada İtalya'dan getirilen üretim bantlarının söküldüğü ve yerine Çin modeli üretim bantlarının montesinin yapıldığı ifade ediliyordu. Bu değişikliğin gerekçesi olarak da "İtalyan teknolojisi ile bir saat içerisinde üretim bandında 800 m imalat gerçekleşirken, Çin teknolojisi ile aynı bantta 2400 m imalat gerçekleşeceği" gösteriliyordu.

KURŞUNLU BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM DOĞU
AĞUSTOS AYINDA YAPTIĞI AÇIKLAMADA NE DEMİŞTİ?

Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, geride bıraktığımız Ağustos ayında düzenlenen 'Gençlik ve Bal Festivali'nde yaptığı konuşmada "Kurşunlu Söğüt Seramik'te 4 bin işçi çalışacak..." şeklinde açıklamada bulunurken, bugün gelinen noktayı hangi düzeyde görebildiğini de ortaya koyuyordu.

İŞTE O KONUŞMA...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler