Kurşunlu Tevfik Fikret İlköğretim Okulu Türkiye ikincisi

Kurşunlu Tevfik Fikret İlköğretim Okulu Türkiye ikincisi

Eskişehir Valiliği ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen olimpiyatta Kurşunlu şeref kürsüsünde yer aldı.

Türk dünyasından ve Balkanlardan 12 ülkenin katılımıyla gerçekleşen etkinliği hayata geçiren Eskişehir Valiliği ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen olimpiyatta Kurşunlu Tevfik Fikret İlköğretiim Okulu Türkiye ikincisi oldu.

"Tasarım ve Buluş" dalında yurt içi ve yurt dışından toplam 1257 başvurunun yapıldığı olimpiyatta yurt içinden 60, yurt dışından 40 proje seçildi.

2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı'nda ‘Buluş’ dalında Halil Efe Öztürk ‘Kapıda Bırakmayan Kemer’ projesiyle birincilik, Çağan Ünver ‘Güvenli Pencere’ ile ikincilik ve Alper Akkan ise ‘4n ile Şifreleme Programı’ projesiyle üçüncülük ödülü aldı.
 
 Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Atatürk Spor Salonu´nda düzenlenen "2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı"nın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan tüm öğrenci ve öğretmenleri kutladı.  Bakan Avcı ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek, öğrencilerin projeleri hakkında bilgi aldı.

kursunlu-cagan-unver-resim-12.jpg

OKUL MÜDÜRÜ ATAKAN ÜNVER:
TEKNOLOJİK İMKANLAR SAĞLANIRSA BAŞARILARIMIZ ARTAR
Ülkemizin kanayan yarasına merhem olabilecek güvenli pencere projesiyle yarışmaya katılan Çağan Ünver “Projemiz hayata geçirilirse çocuk ölümleri biraz olsun azalır ve hepimiz daha mutlu ve güvenli bir Türkiye’de yaşayabiliriz.” diyerek projenin sosyal yönüne de dikkat çekti.

Projeyi destekleyen öğretmen ve öğrencilerin teşekkür eden Tevfik Fikret Ortaokulu Müdürü Atakan Ünver ise yaptığı açıklamada ”Yeterli imkânlar sağlanır ve başarabileceklerine dair inançları pekiştirilirse öğrencilerimizin içerisinde saklı kalan cevher ortaya çıkabilir. Biz küçük bir okul olmamıza rağmen öğrencilerimize inandık ve elimizdeki tüm imkânları seferber ederek bu güzel başarıya imza attık. Hayırseverlerimiz, velilerimiz ve devlet büyüklerimizin katkılarıyla sağlanacak olan teknolojik imkânlar ile birlikte başarılarımızın da artarak devam edeceğini düşünüyorum.”dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler