Kurşunluda 400 kişiye iş imkanı!

Kurşunlu'da 400 kişiye iş imkanı!

İğdir köyünde yapımı sürdürülen tesisler kasım ayında hizmete girecek.

Kurşunlu ilçesine bağlı İğdir köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden Ferro Alyaj tesisleri hızla yükseliyor.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin sahibi olduğu tesisler tamamlandığında 400 kişiye iş imkanı sağlayacak. Bugün için sürdürülen çalışmalarla Kasım 2010’da fabrikanın ilk ünitesi üretime açılacak.

Yapımı sürdürülen tesislerin inşaat alanında incelemelerde bulunan Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu ve tesisin sahibi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, çalışmaları yerinde incelediler.

Konuyla ilgili olarak konuşan ve halen Karabük Belediye Başkanı olarak görev yapan Rafet Vergili “Tamamlanması için büyük gayret sarfettiğimiz tesisler bölgenin kalkınmasında önemli rol üstleneceğini düşünüyorum. İlk ünitemizi de planladığımız gibi Kasım 2010 tarihinde hizmete koyacağız. 2. ünitenin de inşaatına başlanarak onu da kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızda büyük desteğini gördüğüm, arkadaşım – dostum Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İBRAHİM DOĞU: KURŞUNLU BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRECEK
Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu da yaptığı açıklamada “Bölgemizde, özellikle Söğüt Seramik tesislerinin yatırım kararı almasından sonra, Kurşunlu’nun kaderi önemli ölçüde değişmeye yüz tuttu. Bu çerçevede sürdürdüğümüz çalışmalar içerisinde bölgemizde yatırımcı sayısının artması konusunda yoğun çaba ve gayret içerisindeyiz. Arkadaşım Rafet Vergili’nin ilçemiz sınırları içerisinde böylesi bir tesisi hizmete koyma gayretine de imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği veriyoruz. Tesisin hizmete gireceği günü sabırsızlıkla bekleyenlerin başında ben geliyorum. Halen yapımı sürdürülen tesislerin hizmete girmesiyle Kurşunlu çok farklı ve hızlı bir şekilde gelişme gösterecektir” dedi.

TESİSİN ÜRETİMİ
Ferro Alyaj tesislerinde çelik imalatında kullanılan demirin alaşımlandırılarak çelik haline dönüştürülmesi ve çeşitli çelik imalatında kullanılan, çeliğe sertlik, yumuşaklık, esneklik, dayanıklılık, paslanmazlık gibi özellikler katan alaşımların imalatı yapılacak. Halen yurt dışına ham halde tonu 130 ila 200 dolar arasında ihraç edilen silisyum, manganez, krom ve demir madeni, işlendikten sonra ülkemize tonu 1300 ila 2750 dolar arasında fiyatlarla ithal edilmekte. Tesis hizmete girdikten sonra, düşük fiyatla ihraç edilen ham madde, burada işlenerek yüksek rakamlardan ithalatın bir kısmına son verdirerek, döviz kaybının önüne geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler