Kurşunluda yeni termal su çıktı!

Kurşunlu'da yeni termal su çıktı!

Yerin 730 metre altında bulundu.

Kurşunlu İlçesi Çavundur Kaplıcaları bölgesinde sürdürülen sondaj kazısında yerin 730 metre altında sıcak su bulundu.

Bölgede Şekerler Grup tarafından 45 gün önce başlatılan sondaj çalışmasında mutlu sona ulaşıldı. Çavundur Kaplıcalarına 250, D-100 karayoluna bin 250 metre uzaklıkta bulunan alanda yapılan sondaj çalışmasında kuyudan sıcak su fışkırdı. Suyun yer yüzüne çıkma anı sırasında büyük sevinç yaşanırken, soğuk havanın etkisiyle sıcak su çevrede büyük bir buhar kütlesi oluşturdu. İlk aşamada saniyede 20 litre debide ve 40 derece sıcaklıkta çıkan suyun ilerleyen günlerde debisinin ve sıcaklığının artacağı ifade edildi.
 
Yeraltı zenginliğinin enerjiye dönüştürülmesi açısından önemli bir adıma imza attıklarını belirten Şekerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Şeker, ekonomiye katkı sağlayacak, bölge insanına gelir getirecek ve yaşam seviyesini yükseltecek çalışmanın ilk adımını tamamladıklarını belirtti. Şeker, "Kaplıca turizmi için bölgeye ciddi yatırımlarımız olacak. Hepimize hayırlı olsun" dedi.
 
SANİYEDE 20 LİTRE
 
Bölgenin jeofizik ve jeolojik etüdünü 2005 yılında yaptıklarını anlatan Jeoloji Yüksek Mühendisi Adem Akbaşlı ise, "Bu nokta, kuyu yeri olarak belirlenmişti. Yaklaşık 45 gün içerisinde sondaj tamamlandı ve 730 metre derinliğe inildi. Şu anda sıcaklık 40 derece civarında ve çalıştıkça bu sıcaklık artacak. İlk belirlemelerimize göre saniyede 20 litrenin üzerinde debi var" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler