Kürt bakan 2.5 milyon dolarla kayıplara karıştı

Kürt bakan 2.5 milyon dolarla kayıplara karıştı

Adı bir yolsuzluk soruşturmasına karışan Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti Eğitim Bakanı Dr. İsmet Mihemed, savcılık tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılınca 2.5 milyon dolarla kayıplara karıştı.

Kuzey Irak'ta yayın yapan Bas Gazetesinin Eğitim Bakanlığı'na yönelik yolsuzluk iddialarını belgeleri ile ortaya koyması üzerinden iki yıl sonra Başsavcılık, yolsuzluğu örtbas ettiği gerekçesiyle Eğitim Bakanı İsmet Mihemet hakkında yakalama kararı çıkardı. Yakalama kararından sonra Erbil'e dönmeyen Mihemet bir hafta önce kayıplara karıştı.

Eğitim Bakanlığı'ndaki kitap basımı için Lübnanlı CYO-PROJECTS adlı şirketle imzalanan protokolde yolsuzluk yapıldığına ilişkin Bas Gazetesinde yayınlanan onlarca belgeden sonra Mihemed'e yolsuzlukla ve söz konusu şirketle ilgili pek çok soru yöneltilmesine rağmen bakan soruları cevapsız bırakmıştı.

Mihemet'e yönelik gazete geçtiğimiz yıl Kasım ayında "81 bin kitap ve 2.5 milyon dolar kayıp" manşeti atıp yeni yolsuzluk belgeleri yayınlamasına rağmen savcılık harekete geçmedi. Başsavcılık, Mihemed hakkında geçtiğimiz hafta harekete geçerek görevi kötüye kullandığı ve bakanlığın inceleme kararını uygulamadığı için hakkında yakalama kararı çıkardı. Tutuklanma kararına gerekçe olarak, bakanlığın inceleme kararı çıkarmasına rağmen bakanın  kararın uygulanmasını engellemesi olarak gösterildi. Bakan Mihemet'in yanısıra 7 üst düzey bakanlık görevlisi hakkında daha soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler