Kurtulmuşa uyarı: Yanlış yaptın

Kurtulmuş'a uyarı: Yanlış yaptın

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu basın toplantısı düzenledi.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu basın toplantısı düzenledi. Bekaroğlu şunları söyledi:

'Firavunlaşmayacağız' dedik. 'O gün karunlaşmayacağız' dedik. 'Bunları taahhüt ederken yöntemle ilgili çift dil ve çift gündemimiz olmayacak. Sizlerin dışında hiç kimseyle ittifakımız olmayacak.' Biz 1 Kasım 2010’da bunları söyledik. 
 
'NATO sırtımızdaki gavur leşidir atacağız' dedik. 'Nükleer enerji yasaklanmalıdır' dedik. Biz bu sözlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.
 
'2010'DAN BERİ İYİYE GİDEN BİR ŞEY YOK'
 
Burada bir grup vicdanlı insan toplandı. Halkın Sesi Partisi’nde bir araya geldiler. Adaletsizliğe birlikte mücadele edeceğine söz verdiler. Tarihi bir sözdü bu. Biz 1 Kasım 2010’dan bu yana iyiye doğru giden bir şey göremiyoruz. Hak taleplerine kulak tıkıyor. Tekçiliğe, kendine demokratlığa dönüyor. Akan kan durmadı. Kürtlerin, dindarların sorunu yerinde duruyor. 12 Eylül, 28 Şubat darbeleri savsaklanıyor. Bu ülkede hala üniversite ve memur sınavı yapılamıyor. Cezaevlerinde insanlar yanıyor. TOKİ’nin dere içinde yaptığı evlerde çocuklar boğuluyor. Kibir kuleleri gökte yükseliyor. İşçi emekli esnaf kan ağlıyor. Hala milyonlarca işsiz var. İnsanlar köleleştiriliyor. Şu anda 1 milyonun üzerinde mevsimlik işçi kamyon kasalarında perişan vaziyettedir.
 
AKP’nin hükümet olduğu 10 yıllık dönemde Irak’ta 1 milyon insan öldü. Libya’da ölenlerin sayısı 100 bini geçti. Suriye iç savaşa sürükleniyor.
 
KURTULMUŞ NE OLDU DA AKP'YE GEÇİYOR?
 
Bir daha söylüyoruz. Halkın Sesi Partisi’ni oluşturan koşullar hala duruyor. İki yıl önce bunları söyleyen Numan Kurtulmuş şimdi ne oluyor da AKP’ye geçiyor? Sayın genel başkanımızın iktidar partisine niçin gittiğini anlamış değiliz.
 
KURTULMUŞ PARTİYİ KAPATIP AKP'YE GEÇECEK
 
Önceden verilen kararı kabul ettirmek için kurulları toplama görevi yanlıştır. Bu bizim millete verdiğimiz söze aykırıdır. Öyle görünüyor ki sayın Kurtulmuş partiyi kapatıp AKP’ye geçecektir. Ancak Halkın Sesi’nin iddialarını kimse kapatamaz. Sadece sayın Kurtulmuş değil, hepimiz bir yere gitsek bile iddialar ortada kalacaktır. Biz icat etmiş değiliz, Habil ve Kabil’den bu yana yeryüzünde hak mücadelesi hiç eksik olmadı.
 
KURTULMUŞ'UN AKP'YE GEÇMESİ YENİ BİR TRAVMADIR
 
Sayın Kurtulmuş’un AKP’ye geçmesi elbette yeni bir travmadır. Bu kişiler iddialarının peşinden gidiyor. Daha çok oy alamamanın sorumluluğu hepimizin en başta sayın Numan Kurtulmuş’undur.
 
Hiç kimseyi ve genel başkanı suçlamıyoruz. Bizim kendisinden talebimiz açık olması. İç dünyası için oluşturduğu bahaneleri bize söylemesin. Başka şeyler söylesin. 'Hizmet edeceğim' desin. 'Ben artık iktidar olmak istiyorum' desin. Ama bize bunları demesin. Sayın Kurtulmuş AKP’yle güç birliği güçlenmeden söz ediyor. Buna katılmıyoruz. Sayın Erdoğan ve Kurtulmuş’un projesi yeni Türkiye’yi oluşturmaz.
 
ALLAH SELAMET VERSİN
 
Sayın Kurtulmuş’a Allah selamet versin. O bizim arkadaşımızdır. Kişiliğine dair asla kötü bir şey söylemeyiz. Doğru Has Parti kapatılıyor. Ama Halkın Sesi kapatılamayacaktır.
 
'KURTULMUŞ'LA VEDALAŞTIM'
 
Ak Parti ile bütünleşmeye yönelik tepkisini dün Twitter üzerinden, “Numan Beye yanlış yaptığını söyledim, kendisi ile kişisel olarak vedalaştım” mesajıyla duyuran Bekaroğlu, Hürriyet’e de, “Önceden verilmiş kararların kabul ettirileceği kurul toplantılarına da katılmayacağım, sizi vekil tayin ediyorum, birleşmeye karşı olduğumu arkadaşlara benim adıma siz söyleyin’. Ardından da kendisiyle helalleşip vedalaştım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler