Kurtulmuştan Ak Partiye sinyal!

Kurtulmuş'tan Ak Parti'ye sinyal!

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçim öncesinde yaptığı açıklamada yeni anayasa yapımını desteklediklerini hatırlattı.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, referandum sürecinde olduğu gibi Türkiye'nin hayrına olan konularda siyasi kapris yapmayacaklarını belirterek, ''Biz programlar üzerinde yapılacak bir işbirliğine varız'' dedi.

Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde en büyük meselesinin yeni bir Anayasa yapımı ile başlayacak olan bir süreç olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'nin bütün anti demokratik yasalarından ve bizim vesayetçi sistem dediğimiz bürokratik oligarşiden kurtulması için yeni bir Anayasa'nın şart olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin demokratikleşmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hiçbir siyasi kapris yapmadan ülkemizin hayrına olan her türlü programın başarıya ulaşması için bütün desteğimizi sunmaya hazır olduğumuzu baştan beri söylüyoruz. Zaten bunun örneğini de referandum sürecinde 'yetmez ama evet' diyerek gösterdik. Ama şimdi 'yetti artık vaktidir' diyoruz. Türkiye Tanzimat'tan beri gelen bu sorunun çözümünü daha fazla geciktiremez.''

Has Parti'nin yeni bir parti olduğunu ifade eden Kurtulmuş, buna rağmen hazırladıkları projelerin bu süreçlerde kamuoyu önünde fevkalade ciddi etkisinin görüldüğünü vurguladı.

Bu anlamda siyasi her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Kurtulmuş, ''Türkiye şu anda çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin yeni anayasanın hazırlanması projesini dikkate alması gerekir. Bunun için yapılacak birlikteliğin partiler arası bir seçim ittifakı olarak görmek yerine, bunun çok daha ötesinde gelecek döneme ilişkin bir program ittifakı olarak görmek gerekir. Biz programlar üzerinde yapılacak bir işbirliğine de varız. Böyle bir birlikteliğin Türkiye'ye çok önemli katkısı olur. Biz HAS parti olarak elimizi de yüreğimizi de taşın altına koymaya hazırız. Has Parti inşallah önümüzdeki dönem parlamentoda olacak ve yeni Anayasa çalışmalarına öncülük edecektir'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler