Kuruyemişin Çankırılı devi 'Hacıbaba' konkordato ilan etti

Kuruyemişin Çankırılı devi 'Hacıbaba' konkordato ilan etti

1989 yılında kurulan ve Türkiye'de 11 şehirde 52 bayiliği olan kuru yemiş devi Hacıbaba konkordato ilan etti.

Kuru yemiş alanında faaliyet gösteren ve 2018 yılı itibariyle 80 kişiye, iştirakleri ile birlikte 700 kişiye istihdam sağlayan firma Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi’nden çıkarılan karar ile konkordato ilan etti.

3 AY GEÇİCİ MÜHLET VERİLDİ
Mahkemenin 16 Kasım 2018 tarihli kararına göre Hacıbaba Kuru Yemiş konkordato başvurusunda bulundu. Hacıbaba Kuru Yemiş’in başvurusunu değerlendiren mahkeme şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme Prof. Dr. İsmet Sayhan, İlker Ulukan ve Doç. Dr. İsrafil Zor’u geçici komiser heyeti olarak atadı.

11 ŞEHİRDE 52 BAYİ
29 yıllık tecrübesiyle gıda ve hizmet sektörlerinde çeşitli markaları ve şirketleri bulunan Hacıbaba  Şirketler Grubu 1989 yılında Kuru Yemiş perakendeciliği ile ticari hayatına başladı. Günümüzde faaliyetlerini kuru yemiş, kahve ve cafe-restoran gibi alanlarda sürdüren şirket Kazan / Ankara'da 13.000 m² kapalı alana sahip entegre üretim tesisi bulunuyor. 700'ü aşkın kişiye ise iş imkanı sağlıyor. Firmanın internet sitesinden alınan bilgiye göre Türkiye’de franchise şubeleri dahil 11 şehirde 52 bayisi bulunuyor.

ÖNLEM ALDIK
Hacıbaba Kuru Yemiş A.Ş ‘nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Başkanı da olan Hüsamettin Karaman yaptığı açıklamada, “Ağustos sonu itibari gerçekleşen olağan dışı döviz kurlarından kaynaklı yükseliş bizim girdilerimizin maliyetleri etkiledi. Birinci etken budur. Bizler de tökezlemek durumunda kaldık. Biz de kendimize böyle bir yol seçtik. Önlem aldık. “dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler