Kuşadası'nda göçmenleri taşıyan bot battı: 9 ölü

Kuşadası'nda göçmenleri taşıyan bot battı: 9 ölü

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan botun batması sonucu ölenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Kuşadası açıklarında bir botun alabora olduğu yönündeki ihbar üzerine Sahil Güvenlik bölgeye hareket etti.

Bölgeye yakın kıyıya çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 13 kişiyi taşıyan botun alabora olması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişi öldü. Olayda 4 kişi sağ kurtarıldı.

Kurtarılanların ilk ifadelerine göre kayıp göçmen bulunmadığı kaydedildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı kara ve deniz ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü, teknenin battığı bölgede dalış timi görevlendirildiği bildirildi.

Öte yandan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ölenlerden  7'sinin çocuk, 2'sinin de kadın olduğu bilgisini paylaştı.

SİLAH ZORUYLA BİNDİRİLMİŞLER
Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarından yasa dışı yollarla Yunan adalarına gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin taşındığı lastik botun batması sonucu 2'si kadın, 7'si çocuk 9 kaçak göçmenin yaşamını yitirmesinin ardından çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Irak'tan 20 gün önce Türkiye'ye gelen kaçak göçmenlerin, gece yarısı insan kaçakçılarıyla buluştukları öğrenildi.

Tercüman eşliğinde polise bilgi veren, botun batmasıyla eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Soner Rad, dehşet anlarını anlattı. Rad, toplam 13 kişi olduklarını, kendilerinin alınacağı tekneyi bekledikleri sırada kaçakçıların, lastik bot getirdiklerini söyledi. Lastik bota binmek istemediklerini belirten Rad, bunun üzerine silah gösterilerek, tehdit edilip, bota zorla bindirildiklerini söyledi. Rad, denize açıldıktan kısa süre sonra ise aşırı yük ve dalgalar nedeniyle yaşanan panik sırasında botun battığını belirtti.

CENAZE ARACINI GÖSTERİP, 'HER ŞEY BİTTİ' DEDİ
Soner Rad, sağ kalan oğlu Muhammet'i yanından ayırmadı ve eşi ile diğer çocuklarının cansız bedenlerinin konulduğu cenaze aracını göstererek, "Her şey bitti" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler