Küskünler 30 milyon liranın peşinde!

Küskünler 30 milyon liranın peşinde!

Üç partide 11 bin 500 kişi listelere giremedi. Aday adayları toplam 30 milyon liralık başvuru paralarının peşine düştü

Milletvekilli aday adaylarından alınan başvuru ücretleri verilen söze rağmen şimdiye kadar geri ödenmedi. Aday adayı olan ancak listelere alınmayan 11 bin 500 kişi toplam 30 milyon lirayı bulan paralarının peşine düştü.

AKP, erkek aday adaylarından 3 bin, kadınlardan ise bin 500 lira başvuru parası aldı. CHP, erkeklerden 3 bin, kadınlardan 2 bin lira tahsil etti. MHP’de ise tüm aday adaylarından bin lira aldı. Üç partinin toplam aday sayısı 13 bine ulaştı.  AKP toplam 14 milyon 848 bin lira gelir elde etti. CHP’nin kasasına 12 milyon, MHP’nin kasasına da 3 milyon lira girdi.  Üç partinin elde ettiği gelir 30 milyona yaklaştı.

CHP ÖDEMEYECEK
Listenin kesinleşmesiyle birlikte, aday olamayan toplam 11 bin 500 civarında aday hayal kırıklığına uğradı ve adaylık paralarının peşine düştü. Başbakan Erdoğan, “Hukuki engel yoksa geri veririz” dedi ancak paralar henüz ödenmedi. CHP ise adaylardan başvuru sırasında alınan taahhüt gereği, paraları geri ödemeyeceğini bağış olarak bütçeye kaydedileceğini açıkladı.

CHP’den milletvekili aday adaylığı için başvuran, ancak listeye giremeyen gazeteci Hulki Cevizoğlu, ‘’Yasal ve etik açıdan ‘irade dışında bağış olmaz. Aday listelerine konulmayanların paraları mutlaka iade edilmelidir. Özellikle, sosyal demokrat ve halkçı partilerde” dedi.

kaynak: gazeteport.com/yusuf sahici

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler