Kütahyada gölette facia!

Kütahya'da gölette facia!

Kaydıkları göletin üzerindeki buz kırılınca 2 çocuk hayatını kaybetti.

Daha önce Kütahya'nın merkeze bağlı köyü olan ve son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Güveçci Mahallesinde bugün akşam saatlerinde meydana gelen olayda ilköğretim okulu öğrencisi oldukları belirtilen 12-13 yaşlarındaki Kaan Yıldız, Enes Aydoğmuş ve Alaattin Yağımlı buz tutan gölet üzerinde oynarken bastıkları buzun kırılmasıyla suya düştü. 3 çocuğun yanlarında bulunan ve gölet kenarında beklediği belirtilen Saffet Erdoğan adlı çocuk olay üzerine koşarak yakında oturan mahalle sakinlerinden yardım istedi. Mahalle sakinlerinden Mustafa Özdemir, gölette suya batıp-çıktığını gördüğü Alaattin Yağımlı’yı suya atlayıp sağ olarak kurtardı. Alattin Yağımlı olay yerine gelen 112 ambulansıyla Kütahya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yağımlı’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Gölet sularında kaybolan Kaan Yıldız ile Enes Aydoğmuş’un cesetlerini ise dalgıçlar sudan çıkarttı. Aydoğmuş ve Yıldız’ın cesetleri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de olay yerine gelerek jandarma yetkililerinden bilgi aldı. Vali Çiftçi, daha sonra çocuklardan birini kurtaran Mustafa Özdemir’in evine gidererek bir süre görüştü. Jandarma Komutanlığı yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler