Kutlu doğumun 1442 Sene-i Devriyesi kutlu olsun

"Kutlu doğumun 1442 Sene-i Devriyesi kutlu olsun"

MHP Çankırı İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır yayınladığı mesajda ...

MHP Çankırı İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır peygamberimizin doğuşunun kutlandığı haftaya istinaden yayınladığı mesajda "Kutlu doğumun 1442 sene-i devriyesi kutlu olsun." dedi. Başkan Bayındır'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Biz seni âlemler için bir rahmet olarak gönderdik” (Enbiya 107)
 
20 Nisan 571 tarihinde, bundan 1442 yıl önce âlemin yeniden can bulduğu kutlu gün, karanlığın aydınlığa döndüğü, yağmurun yanık topraklarla buluştuğu andır ve O’nun gelişiyle fırtınalar, sımsıcak melteme dönmüş, goncalar çiçek olmuş, güller koku vermişi ve kâinatın yüzü gülmüştür. Âlemlerin hayat bulduğu o gün yer ve gök Nur’a gark olmuştur.
 
O’nun gelişiyle zalimler şaşkına dönmüş, mazlumlar sığınacak bir hami bulmuş, kimsesizler yalnızlıktan kurtulmuştur.
 
O’nun gelişiyle küfür ve şirke kararan gönüller huzura ermiş, insanlık aşkla, sevgiyle tanışmış, fakir zenginle aynı sofrada buluşmuş, öksüzün, yetimin başına sıcak bir el değmiş, çocuklar öpülüp koklanmış, kız çocukları gülüp oynamaya ve yaşama sevincini tatmaya başlamıştır.
 
O’nun gelişiyle insanlık vefayı öğrenmiştir.
 
O’nun gelişiyle saflar belli olmuş, hak ve batıl ayrılmış, tevhid hayat  bulmuş, tefrika son bulmuştur. Kısacası onun gelişiyle var oluşun gayesinin Rabbi tanımak, O’nu sevmek, sadece ona kul olmak olduğuna iman, insanların gönüllerine yer etmiştir.
Velhasılı O’nun gelişiyle insanlık bekleyip durduğu mürşidine, rehberine, kurtarıcısına ve sevgilisine kavuşmuştur.
 
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem. Hoş geldiniz, şerefler verdiniz…
 
Biz bütün Müslüman-Türk Ülkücüleri olarak, Resulullah’ın yolunda, O’nun sünnet-i seniyyesini ruhuna sindirerek büyük bir samimiyet, sadakat ve sıdk-ı kalp ile yaşamımızı sürdürmekteyiz ve sürdürmeye de devam etme kararlılığındayız. Bu vesile ile Tüm Türk İslam âleminin ve hemşerilerimizin Kutlu Doğum Haftasının hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’mızdan diler, saygı ve sevgilerimizi sunarım…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler