Kutluğ Ataman: Gezideki tavrım pazar günü değişti

Kutluğ Ataman: Gezi'deki tavrım pazar günü değişti

Film yönetmeni Kutluğ Ataman, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili çok tartışma yaratacak değerlendirmeler yaptı.

İlk günlerde Gezi Parkı protestolarına destek veren ancak kısa bir süre sonra yön değiştiren yönetmen Kutluğ Ataman, Star gazetesinde Gülcan Tezcan'a verdiği söyleşide Koç Grubu'na ve isim isim sayarak sanat dünyasına ağır ithamlarda bulundu. Hükümete de 'sanat dünyasındaki Ergenekon'a uyanın' uyarısı yaptı.
 
Film yönetmeni Kutluğ Ataman, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili çok tartışma yaratacak değerlendirmeler yaptı. Star gazetesinden Gülcan Tezcan’a konuşan Ataman, ilk günlerinde destek verdiği Gezi Parkı direnişinin ‘ sanat camiası içindeki Ergenekon uzantıları’nın, ‘sol pozisyonu gasp etmiş’ kişi ve grupların eline geçtiğini öne sürdü ve Koç Grubu’na yönelik olarak da ağır ithamlarda bulundu. 
 
“Ben bazılarının son zamanlarda çok abarttığı türden yeni bir gençlik antropolojisine kani olmadım. Bir kızgınlık patlamasıydı. Asosyal klavye gençliğinin sosyali keşfetmesiydi. ‘Gezi ruhu’ diye aslında olmayan bir ruh hali üzerinden sivil bir eylem gelişti” diyen Ataman, Gezi sürecinin, ‘ Beyaz Türklerin korku ve hezeyanları’nı ortaya çıkardığını, ‘memnun ve mesut olamayan, küskün’ Beyaz Türklerin ruh halinden kaynaklandığını iddia etti. 
 
Star gazetesinin, bugün manşetten, ‘Kutluğ Ataman Gezi’nin şifrelerini çözdü’ başlığıyla duyurduğu söyleşinin tamamı şu linkten okunabilir: 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler