Kutsal Kabe, Çankırı Tuzunu bekliyor!

Kutsal Kabe, Çankırı Tuzu'nu bekliyor!

"Bir Fikrin mi Var?" programının galibi Necmettin Türkoğlu 'Kartal Bakışı'ndan seslendi.

"Bir Fikrin mi Var?" adlı TV yarışmasının galibi Necmettin Türkoğlu "Yeni hedefimiz ise Kabe’de belirleyeceğimiz yerlere Çankırı tuzumuzu koyarak dünyanın bir çok yerinden gelen hacılarımızın sağlıklarını korumayı amaçlıyoruz. Bunun için girişimlerimizi yaptık” dedi.

Necmettin Türkoğlu, Bir Fikrin Mi Var? yarışmasında birinciliği kazandıktan sonra ilk olarak Çankırı Radyo Neşe ve Radyo Best’in ortak yayınına katılarak tuz hakkında yaptığı çalışmaları anlattı. “Kartal Bakışı” adlı programda Radyo Best Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Demirel ile Radyo Neşe ve Radyo Best Haber Müdürü Fatih Kartal’ın konuğu oldu. Yaklaşık 2 saat süren programda Türkoğlu “Tuzdano Felsefesi”ni dinleyicilere aktardı.
 
Ziraat Mühendisi Necmettin Türkoğlu, TV 8’de yayınlanan Bir Fikrin Mi Var? yarışmasında büyük ödülünü kazanması sonrası Çankırı’da yaptığı açıklamada; “Coğrafyanın kaderini coğrafyanın kendisi belirler” diyerek başladığı sözlerine Çankırı’nın kaderini de Çankırı Tuzunun belirleyeceğini, tuzun kimyasında büyük bir felsefe olduğunu ve tuzla ilgili çalışmalar yapmaya başladığını ve projesine “Tuzdano Felsefesi” ismini verdiğini söyledi. 
 
İlk olarak Çerkeş ilçemizin Saçak Beldesinde tuz ile ilgili sunumlarını yaptığını, daha sonra Çerkeş İlçesinde Çankırı Kaya tuzu ile ilgili çalışmalar yaptığını, o dönemin Kaymakamı Yasin Öztürk ile projesini paylaştığını ve Çankırı valisine projelerini sunduklarını belirterek “Projemize inanarak bizleri destekledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Türkiye’nin en büyük fikir ve proje yarışmasında 13 hafta, yaklaşık 3,5 ay projelerini anlattığını, binin üzerinde yarışmacının projelerinin üniversitelerden profesörler tarafından incelendiğini, kendi projesinin ise Nasa’dan gelen bir profesör tarafından incelendiğini ve değerlendirilerek, basit ama çok önemli bir proje olarak bulunduğunu söyleyen Türkoğlu, “Projemiz dünyaya yapılacak bir proje, Çankırı tuzunu Nasaya’da anlattık, o bölüm 4.turda İngilizce olarak tüm dünyaya anlatıldı, Dünya Çankırı tuzunu ingilizce olarak dinledi” dedi. Afyon Belediyesinin bedelsiz Arge desteği verdiğini de belirten Türkoğlu, Çerkeş’te ve Ankara’da iki camii girişine tuzdan karolar döşediklerini, cami cemaatinin sağlığını korumaya katkıda bulunduklarını söyledi. Tuzdan Arı Kovanı yaptıklarını da belirten Türkoğlu, arı kovanlarında oluşan bakteri ve mantarları yok eden bir proje geliştirdiklerini ve bal üretiminde yeni bir çığır açacaklarına inandıklarını söyledi. 
 
Ayrıca Çankırı inovasyoncularını bir araya getirerek Çankırı Kaya Tuzu İyonizeri ürettiklerini, doğal kaya tuzunun nem ve ısının etkisi ile iyon verdiğini, bu iyon sayesinde evin yaşam kalitesini artırmayı, statik dengeyi sağlamayı, boğaz kuruluğunu önlemeyi, göğsü rahatlamayı amaçladıklarını ve tv ekranlarının zararlarını önlemede kullandıklarını, kaloriferin üzerine konularak üzerine su ilave edilerek bu etkilerin önleneceğini belirtti. 
 
Kendi hedefimizi kendimiz koyalım diyen Türkoğlu, “Cumhuriyetimizin 100.Yıl hedefini tutturalım, ticaretimizi yapıyoruz ama Çankırı’mızı da tanıtmaya devam ediyoruz” dedi. 
Camilerin giriş kısımlarına koydukları tuzdan karlar sayesinde camii cemaatinin ayaklarındaki mantar, sedef gibi hastalıkları önlemeyi başardıkları söyleyen Türkoğlu, “Birkaç tane camimizde bu uygulamayı başlattık. İnşallah İstanbul’un en büyük camilerinden bir tanesine de valimiz sponsorluğunda tuzumuzu koyacağız. Biz hedefimizi her zaman büyük tutmak istiyoruz. Yeni hedefimiz ise Kabe’de belirleyeceğimiz yerlere Çankırı tuzumuzu koyarak dünyanın bir çok yerinden gelen hacılarımızın sağlıklarını korumayı amaçlıyoruz. Bunun için girişimlerimizi yaptık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler