Kütür kütür olsam yine veririm

"Kütür kütür olsam yine veririm"

Nuriye Akman, TRT Haber’de sunduğu Akılda Kalan programında medyanın fenomen ismi Seda Sayan’ı ağırladı.

İşte Sayan'ın "ihtarname" çektiği programda söyledikleri..

Geçtiğimiz günlerde bant olarak çekilen programın ardından Seda Sayan, TRT Haber’e çektiği ihtarname ile ve “eski aşkları ile ilgili soruların olduğu bölümün yayınlanmasını istemiyor” şeklinde çıkan haberlerle gündeme gelmişti. Aslında Seda Sayan, “kişilik haklarını zedelediği” gerekçesiyle programın bir bölümünün değil, tümünün yayınlanmamasını talep etmişti. Seda Sayan’ın bu talebi, TRT yönetimi tarafından kabul edilmedi. Ancak program yayına hazırlanırken Akman’ın sorularından bir bölümü banttan çıkartıldı. Bu haliyle yayınlanan programdan akılda kalan açıklamalar şöyle:

“Seda Sayan ismini nüfusuma geçirmeyi düşünmedim”
Asıl adı ‘Aysel Gürsaçer’ olan Seda Sayan, sahne adını nüfus kağıdına geçirmeyi asla düşünmediğini kaydederek “Çünkü ben Aysel’im. Adımı değiştirseydim babam buna çok üzülürdü” dedi. Akman’ın gerçek yaşını sorduğu Sayan, 31.12.1965 tarihinde doğduğunu ancak sahneye çıkabilmek için geçmişte yaşını büyüttüğünü, bu nedenle nüfus kağıdında 1959 doğumlu göründüğünü belirtti.
 
Seda Sayan’ın yanında durduğu erkekler…
Nuriye Akman, Seda Sayan’a her yıl “en güvenilir ünlü” seçildiğini hatırlatarak bu sıfatı koruyabilme adına, yanında durduğu erkeklere dikkat edip etmediğini sordu. Sayan, bu soruya cevap verirken hayatında kimsenin canını yakmamaya,   kimsenin ailesine mutsuzluk vermemeye çalıştığını ve hayatına girecek adamın bekar olmasına özen gösterdiğini söyledi. Mahalle kültürüyle yetiştiğini belirten Sayan, “Bizim mahallede bir arkadaşımız biri ile bakışıyorsa bu bizim için önemliydi.  ‘Onlar bakışıyor’ kültürü ile yetiştim ben.  Kimseye maddi manevi zarar vermedim.  Hayatımdaki erkeklere ya da arkadaşlarıma nasıl faydalı olabilirim diye baktım. Zarar görmemeye dikkat ederim” diye konuştu.
 
“6 kere evlendiğimi halk bilmiyor!”
Akılda Kalan’da Seda Sayan, eski evlilikleri de gündeme geldi.  “6 kere evlendiğimi medya biliyor, halk bilmiyor” diyen Sayan, şöyle devam etti:

“Halk hala kaç kere evlendi bu kadın demiyor. Medya biliyor. Çünkü kimse ile alakam yok benim. Çok düzgün yaşıyorum.  Bir gece kulübüne bir erkekle girip, başka bir erkekle çıkanlar var. Bugün beraber olup, yarın bırakanlar var. Ben ne yapıyorum, çok düzgün yaşıyorum.  Dini nikâhlı da değil. Benim hem dini nikâhım hem resmi nikâhım birlikte olmuştur.  Bu yüzden haberler çıktığı için çok da savcı karşısına çıktım. Böyle bir şeyin olmadığını anlatmak için. Bittikten sonra kimsenin ismini asla kullanmıyorum”.

Seda Sayan, Nuriye Akman’ın “Görünüşe göre onları boşayan hep siz oluyorsunuz. Terk edilme korkusuna karşı bir erken önlem alma mıdır bu? Yoksa evlilik kurumu içinde en küçük bir hatayı affedemeyen bir yapınız mı var?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Küçük bir hata değil. Benim yapımdaki bir kadın en küçük hata ile arkasını dönecek gidecek bir yapıda olamaz. O birikim vardır. Bu bana has bir durum değil. Tüm kadınlarda vardır.  Terk edilebilirim de… Bilemem ahkâm kesmeyeyim. Terk edebilirim.  Mühim olan idame ettirebilmek. Keşke ettirebilse insan…”.

Eski kocalar albümü…
Akman, Sayan’ın yaptığı altı evliliğinin sürelerine değinerek “Bazıları bir yıl, bazıları 4 ay sürmüş” deyince Sayan “Belki resmi olan taraf dört ayda bitmiştir. Onun öncesi vardır ki 4 ay bile çok kısa bir süre olmamasına rağmen 4 aylık ilişkim yoktur benim” cevabını verdi.

Sayan, “Eski kocalar albümüne baktığınız zaman, ben niye ben hep yanlış adamı seçiyorum diye bir duygunuz mu oluyor, yoksa helal olsun bana hepsini de sevdim duygusu mu?” şeklindeki sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Ben pek böyle şeylerle ilgili konuşmaktan hoşlanmıyorum. Belki evliliklerim konuşuldu ama. Ayrılıklarım konuşulmaz benim. İlk defa sizinle konuşuyorum.  Ayrıldıktan sonra konuşmam. Allah herkesin yolunu açık etsin. Bitti gitti. Önüme bakarım. Hayatım boyunca öyle yaptım. Şimdi oturup konuşulacak şeyler değil”.

“Dövmemi gösteremem çünkü Oğulcan’a ayıp olur”
 Programda Sayan’ın koluna yaptırdığı  “Atilla The End” dövmesi de gündeme geldi. Sayan kolunu açmasını isteyen Akman’a  “Dövmemi gösteremem çünkü Oğulcan’a çok ayıp edeceğim, oğluma yasakladığım bir şeyi kendim yaptırdım. Onu kandırıyordum” dedi.

Atilla Altay ile ilişkisi hakkında “Daha önce çok büyük sözler söyledim, olmadı, yürümedi ilişkilerim.  Daha uzun sürsün ve daha  iyi olsun diye bu sefer temkinli gidiyorum” diyen Sayan “The End” dövmesinin anlamını ise “özelimiz “ diyerek açıklamamayı tercih etti.

“Las Vegas’da evlenmedim”
 Programda, Las Vegas’da evlendiğini reddeden Seda Sayan, Las Vegas’a  her yıl gittiğini söyledi. Sayan, kumardan anlamadığını herkesin bildiğini hatırlatarak Las Vegas’a dünyanın en güzel şovlarını ve müzikallerini izlemek için gittiğini belirtti.

“Erotik pozlarımdan hiç utanmadım. Genç olsam yine veririm”
Seda Sayan, Akılda Kalan’da bugüne kadar güzelliğini hiç kullanmadığını iddia etti. “Babam beni erkek gibi yetiştirdi ve kendimi bu sayede korumayı bildim. Hep güzelliğimden bahsedilirdi. Ben güzelliğini kullanan biri olmadım” diyen Sayan, her zaman işine odaklı yaşadığını ve hiçbir zaman istemediği bir şeyi yaşamadığını söyledi.

Sayan, Akman’ın “geçmişteki erotik pozlarınızdan utandınız mı?” şeklindeki sorusunu yanıtlarken, “Hiçbir zaman utanmadım.  Bu tür pozlar Fatma Girik’in de var. Türkan Şoray’ın da” diyerek dönemin kurallarının bunu gerektirdiğini belirtti. Sayan’ın, güzelliğini hiç kullanmadığını vurguladıktan sonra “Belki o yaşta olsam- o kütür kütürlükte… Belki erotik pozlar verirdim” sözleri dikkat çekti.

“Bülent Ersoy benden bir şey istemedi”
Seda Sayan, Bülent Ersoy’un kendi programına çıkmak için hiçbir hediye istemediğini kaydederek bu konuda çıkan haberlere açıklık getirdi.  “Ayrıca isteği varsa da helal olsun, istesin yakışır. O bir duayen” diyen Sayan, ünlülerin programlara çıkmadan çeşitli taleplerinin olmasına karşı olmadığını belirtti.

Rakiplerine taş attı
Seda Sayan Akılda Kalan’da isim vermeden, yardım toplayarak okul yaptıran bazı kişilere de taş attı. “Yardım yapıyorum deyip oradan buradan para toplayarak sonra da adlarına okul yaptırıyorlar” diyen Sayan sözlerine şöyle devam etti:

“Çok programlı bir lise yaptırdım. Gidin bir onu çekin, Tokat’ta birçok aile, benim adım ve annemin adı yazıyor diye kızlarını liseye gönderdiler.   Bundan büyük maneviyat olur mu? Yardımımı da cebime göre yapıyorum”

Kavga Başbakana yakışıyor, Kemal Kılıçdaroğlu’na yakışmıyor Seda Sayan, ilk defa Başbakanla ilgili düşüncelerini açıkladı ve programdan Kemal Kılıçdaroğlu’na bazı mesajlar gönderdi. Sayan, “Kılıçdaroğlu’nu beğeniyorum. Ama biraz daha bazı şeylere dikkat etse. Bazı kavgaları ve tartışmaları ona yakışmıyor. Başbakanımıza yakışıyor. Kılıçdaroğlu’na yakışmıyor. Başbakan’ın masaya vurmasını, Başbakan’a daha çok yakıştırıyorum. Kasımpaşalılığından mı bilmiyorum” dedi.  Sayan’ın şu sözleri  de dikkat çekti: “Başbakanımız da böyle. Onun gibi olmak yerine, kendi gibi olsun herkes. O masaya vuran. Öyle bir başbakan”

“Ak Parti, bu seçimi açık ara alır”
Seda Sayan, bu seneki seçimlerle ilgili tahminlerini de açıkladı. Sayan, “Hiçbir zaman bir partiyle ilgili konuşmadım.  İlk defa sizin karşınızda, Ak Parti açık ara bu seçimi alır diyorum”  dedi.
Hangi partiye oy vereceğini açıklamak istemeyen Sayan, “Başbakanımızın büyük bir sempatizanıyım. Kendisine de defalarca söylemişimdir. Yapmak istediklerini beğeniyorum” dedi.  Sayan, Türkiye’nin ekonomik krizleri rahat atlatmasını da Başbakan’ın ve kabinenin izlediği politikanın başarısına bağladı. Bir dönem siyasete gireceği ile ilgili söylentilere de açıklık getiren Sayan, siyaset yapamayacağını çünkü taraf olmamasını gerektiğini belirtti.
 
Kabinede kim hangi takımı tutuyorsa, o formayı giysin…
Siyasetçiler ve siyasetle ilgili düşüncelerini ilk defa Nuriye Akman’la paylaşan Seda Sayan, hükümeti ve kabineyi beğendiğini belirtti. Türk halkının hükümeti ve kabineyi tanımamasından da rahatsız olduğunu söyleyen Sayan, “Halk bir tek Başbakanımızı tanıyor. Halk, Bursaspor’un, Trabzonspor’un, Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın, Galatasaray’ın başkanlarını tanıyor. Halk, kabineyi  tanımıyor. Ben de dedim ki espriyle kabinede kim hangi takımı tutuyorsa, formasını giysin kardeşim. Bu halk sizi öyle tanısın. Çünkü Başbakanımız Fenerbahçeli ve onu çok iyi tanıyorlar ” dedi.
 
“Çok sevdiğim bakanlar var”
Çok sevdiği ve görüştüğü bakanlar olduğunu söyleyen Sayan, “Abdülkadir Aksu’yu ve Hüseyin Çelik’i çok seviyorum. Hüseyin Çelik çok insancıl, çok samimi, çok kucak açan, çok babacan. Abdülkadir Aksu da öyle. Beşir Atalay’ı da seviyorum” dedi. Sayan,   bu hükümette bir şey var. Bir sarma ve koruma.  Farkında mısınız onun?” diyerek hükümetten duyduğu memnuniyeti de ifade etti.
 
“41 kişiyi Umre’ye gönderdim”
Umreden döndüğünden beri gidemeyenlere destek olduğunu belirten Sayan, 41 kişiyi umreye gönderdiğini açıkladı. Sayan, “Umre için başvurup da sırası geldiğinde, gidemeyenlerin her türlü ihtiyacını karşılayarak Umre’ye gönderdim. Çünkü bu benim ilk dileğimdi. Kabe ile karşı karşıya geldiğimde ilk dileğim, Allahım bana nasip ettin. Benim de birilerini Kabe’ye yollamamı nasip et” dedi.

Programdan umre ziyaretini erteleyenlere seslenen Sayan, “Geldikten sonra bütün büyüklerimize seslendim. Gençken gidin dedim. Ben geç bile kalmışım. Buradan da söylüyorum. Sakın ertelemeyin, gidin. Ben boşuna ertelemişim” dedi. Seda Sayan, programda annesi, ablası ve oğlu ile birlikte hacca gitmek için dua ettiğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler