Kuzey Kore yaptı dünya şaştı!

Kuzey Kore yaptı dünya şaştı!

Kuzey Kore'de görenleri şaşırtan bir kayak merkezi...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un döneminde inşa edilen yapıları fotoğraflamak için Kuzey Kore’ye giden fotoğraf sanatçısı Aram Pan henüz kullanılmamış ve iyi durumda bulunan bir kayak merkezinin fotoğraflarını internet sitesinde paylaştı.

İçinde henüz kar ve insan olmayan Masikryong adlı tesis için Kim Yong-un ‘’kusursuz’’ tabirini kullanıyor.

Komünist ülkenin bu hiç kullanılmamış tesisi Taehwa Tepesi adlı yerde kurulmuş. İçinde dağ evi şeklinde tasarlanmış bir otel, restoran ve spa bölümlerini barındıran tesiste farklı yüksekliklerde bulunan toplam 110 kilometrelik pist alanı bulunuyor.

Fotoğrafçı Aram Pan sitesinde fotoğraflarla ilgili ‘’Ben tesisi sonbaharda ziyaret ettiğim için hiç kar yoktu ve dolayısıyla henüz kayak yapmak için gelen hiç ziyaretçi bulunmuyordu.’’ açıklamasında bulunuyor.

Tesisin üzerinde bulunduğu Taehwa Tepesi liman şehri Wonsan yakınlarında bulunuyor. Bu senenin başında açılan tesise günde 5000 ziyaretçi gelmesi öngörülüyor.

DPRK 360 ‘’Kuzey Kore Fotoğraf Projesi’’ adlı bir proje yürüten Aram Pan, Kuzey Kore’nin politikadan uzak, doğal ve el değmemiş güzelliklerini dünyaya  göstermek istiyor.

Masikryong Kayak Tesisi dışında pek çok Kuzey Kore fotoğrafının bulunduğu dprk360.com sitesinde Kuzey Kore’nin güzelliklerine 360 derece bakabileceğiniz fotoğraflar bulunuyor.

Geziyle ilgili fotoğrafları fotoğrafçının Facebook adresinden de izlemeniz mümkün...

DİZİ İZLEYEN 50 KİŞİ İDAM EDİLDİ
Öte yandan Güney Kore istihbaratının parlamentoya sunduğu raporda, Kuzey Kore'de, aralarında 10 üst düzey yetkilinin de bulunduğu toplam 50 kişinin, Güney Kore dizilerini izledikleri gerekçesiyle idam edildikleri belirtildi.

İdam edilenler arasında, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un geçen sene köpeklere yedirdiği eniştesi Chang Son-taek'e yakınlıklarıyla bilinen 10 üst düzey yetkilinin de bulunması dikkat çekti. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler