Legia Varşova: 2 - Trabzonspor: 0

Legia Varşova: 2 - Trabzonspor: 0

UEFA Avrupa Ligi L Grubu son maçında temsilcimiz Trabzonspor Legia'ya konuk oldu.

Sert bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 2-0 Legia üstünlüğüyle sona erdi. UEFA Avrupa Ligi L Grubu 6. ve son maçında Polonya'nın Legia Varşova takımına konuk olan Trabzonspor, geçen hafta ligdeki Beşiktaş maçına göre 4 oyuncu değişikliğiyle sahaya çıktı. Bordo-mavili takımın 3-0 mağlup olduğu Beşiktaş maçında ilk 11'de forma giyen oyunculardan Papadopoulos sakatlığı, Özer Hurmacı UEFA listesinde yer almaması, Medjani de kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı. Eksik oyuncular nedeniyle 16 futbolcuyla Polonya'ya gelen bordo-mavili takımda, sakatlığı nedeniyle durumu maç saatti belli olacağı açıklanan Yusuf Erdoğan da teknik direktör Ersun Yanal tarafından riske edilmeyerek yedek kulübesinde oturtuldu.

UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun Legia Varşova-Lokeren maçında ev sahibi taraftarların çıkardığı olayların ardından Polonya temsilcisine 1 maç seyircisiz oynama cezası vermesi nedeniyle her iki takım taraftarları da karşılaşmayı stattan izleyemedi.

8. dakikada Legia Varşova çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Salih Dursun'un hatalı pasında, Aykut Demir'den sıyrılarak soldan ceza alanına giren Zyro'nun şutunda, top kaleci Fatih Öztürk'ten döndü. Dönen top ile buluşan Zyro, meşin yuvarlağı Orlando Sa'ya aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda bu kez çizgi üzerinden Salih Dursun topu uzaklaştırdı.

10. dakikada Cardozo'nun ceza alanı dışı sol çaprazından şutunda, kaleci Kuciak topu direk dibinde çelerek, tehlikeyi önledi.

19. dakikada Constant'ın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Kuciak, üzerine gelen topu yumrukladı. Sonrasında savunma elemanları meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

22. dakikada Kucharczyk'in sağdan ortasında, Zyro'nun gelişine vuruşunda top, kaleci Fatih Öztürk'ten döndü. Guiherme'nin yakın mesafeden şutunda meşin yuvarlak yine Fatih Öztürk'ten döndü. Bu kez Orlanda Sa'nın yerden şutunda yan direğe çarparak filelere doğru gitmekte olan topu Belkalem çıkardı, ancak meşin yuvarlak kaleci Fatih Öztürk'ün sırtına çarparak filelere gitti: 1-0

36. dakikada Constant'ın pasında ceza alanı içindeki Cardozo'nun gelişine vuruşunda top auta gitti.

39. dakikada aldığı topla ceza alanına hareketlenen Jadlovic'in, kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, son anda yetişen Musa Nizam tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Legia Varşova'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın 2. yarısında da ilk yarı gibi tempolu bir mücadele vardı. Trabzonspor skoru çevirip liderliği almak, Legia ise skoru koruyup grubu lider tamamlamak istiyordu. Maçın 56. dakikasında Orlando Sa sağ ayağının dışıyla attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Golden sonra Trabzonspor Yatabare ve Cardozo'yla önemli pozisyonlar yakalasa da skoru çeviremedi. Karşılaşma 2-0 Legia üstünlüğyle sona erdi. 

Ayrıca Constant bu maçta gördüğü sarı kartla bir sonraki Avrupa Ligi mücadelesinde cezalı duruma düştü.  Mehmet Ekici ise maçın uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü.

Karşılaşma bu şekilde sona erince Legia grubu lider tamamladı. Trabzonspor ise 2. sırada kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler