Licede uzman çavuş kaçırıldı!

Lice'de uzman çavuş kaçırıldı!

Dün yaşanan olayların ardından silahlı bir grup, sivil kıyafetli bir jandarma özel harekat uzman çavuşunu kaçırdı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyünde 1 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı olayların ardından Diyarbakır- Bingöl karayolunu kapatan grup içinde bulunan PKK'lılar, Fis Ovası Mevkii'nde yolu kesip kimlik kontrolü yaptı. Isparta plakalı sivil aracıyla yoldan geçen Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli uzman çavuş, silahlı PKK'lılar tarafından kaçırıldı.
 
Lice'nin Kayacık Köyü Jandarma Karakolunda dün yaşanan olayların ardından Diyarbakır- Bingöl karayoluna çıkan bir grup, Kayacık Köyünün yol ayrımındaki Fis Ovası Mevkii'nde demir direk ve taşlardan barikat kurarak yolu ulaşıma kapattı. Grup içinde bulunan ve yüzlerini poşuyla kapalı silahlı PKK'lılar, yaklaşık 2 saat süreyle araçların geçişini engelledi, bazı araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol etti.
 
Otomobiliyle yıllık iznini geçirmek için memleketi Erzurum’a giden, Jandarma Özel Harekât Timi’nde görevli uzman çavuş Yetkin Beğen kimlik kontrolü yapanlarla tartıştı. PKK’lılar silahla tehdit ettikleri uzman çavuşu dövdükten sonra, otomobiliyle birlikte kaçırdı. Otomobil yakılmış olarak bulundu.
 
TİKKO DA YAPTI
Tunceli, Ovacık’tan, 5 gün önce aldığı müşteriyi bir köye götüren taksi şoförü Cemal Beyazgül’den (45), bir daha haber alınamadı. Beyazgül’ün, yaşa dışı TKP/ML-TİKKO örgütü üyeleri tarafından, devletle işbirliği yaptığı için kaçırıldığı belirlendi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler