Lisede pompalı dehşet: 2 yaralı

Lisede pompalı dehşet: 2 yaralı

İstanbul Eyüp'teki Anadolu Lisesi'nde dün akılalmaz bir olay yaşandı. Tenefüse çıkan iki öğrenci bahçede pompalı tüfekle bacaklarından vuruldu. Olayın önce kız meselesinden kaynaklandığı sanıldı. Ama dehşetin nedeni kısa sürede çözüldü.

Lise öğrencisi okul çevresinde servis aracıyla hız yapıp, zikzak çizerek ilerleyen şoföre uyarıda bulundu. Bunun üzerine öğrenci ile servis şoförü tartışıp kavga etmeye başladı. Kavganın ardından şoför olay yerinden ayrıldı, bir süre sonra da akrabalarıyla birlikte tekrar okul önüne geldi. Bu sırada grup içerisinden bir kişi okul bahçesindeki 2 öğrenciyi pompalı av tüfeğiyle yaraladı. Olayın ardından kayıplara karışan 5 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

ÖĞRENCİ İLE SERVİS ŞOFÖRÜ BİRBİRİNE GİRDİ
Edinilen bilgiye göre, olay dün saat 15.30’da Eyüp, Merkez Silahtarağa Caddesi üzerinde bulunan Eyüp Anadolu Lisesi’nin bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, servis şoförü Umut E. (20) okul çevresinde servis aracıyla hızlı şekilde seyredip, zikzak çizerek tur atmaya başladı. Bunun üzere 11. sınıf öğrencisi Cemal Y., Umut E.’yi aracıyla okul çevresinde hız yapmaması ve tehlikeli hareketlerde bulunmaması yönünde uyardı. 2 kişi arasında önce tartışma daha sonra da kavga çıktı. Diğer öğrencilerin araya girmesiyle kavga sona erdi.

YAKINLARINI ALIP OKUL ÖNÜNE GELDİ
Aracına binerek olay yerinden ayrılan Umut E., kısa süre sonra yanına 4 akrabasını da alıp tekrar okul önüne döndü.

ÖĞRENCİLER DERS ARASI İÇİN BAHÇEDEYDİ
5 kişilik gruptan Hediyetullah Y. (19) pompalı tüfekle, teneffüs saatinde okulun bahçesinde bulunan Cemal Y. ve Barış B.’nin üzerine ateş açtı.

SALDIRGAN TÜFEKLE BİRLİKTE KAÇTI
Vücutlarına saçmalar isabet eden 2 öğrenci yaralandı. 5 şüpheli, saldırıyı gerçekleştirdiği tüfeği bırakmadan olay yerinden kaçtı. Okul yetkililerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulans ekipleri yaralanan 2 öğrenciyi alarak hastaneye götürdü. Tedavi altına alınan öğrencilerin hayati tehlikeleri olmadığı öğrenildi.

POLİS 3 ADRESE BASKIN DÜZENLEDİ
Öte yandan okula gelen çok sayıda polis, çevrede araştırma yapıp delil topladı. Görgü tanıklarının ifadelerine de başvuran Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Saldırganların kimliklerini tespit eden ekipler dün akşam saatlerinde 3 adrese baskın düzenledi. Yapılan operasyon sonrası 2 öğrenciyi yaralayan Hediyetullah Y. ile şüpheliler Umut E., Abdullah Y. (19), Murat Y. (21) ve Hamza E. (20) gözaltına alındı; olayda kullanılan pompalı tüfek de ele geçirildi. 5 kişi daha sonra da sorgulanmak üzere Eyüp Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.  Şüphelilerin polisteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

YARALAMADAN KAYDI VAR
Hediyetullah Y.’nin yaralamadan suç kaydının bulunduğu, adli kontrol şartıyla da serbest kaldığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler