Liseli kıza tecavüzle yargılanan başkomisere tahliye

Liseli kıza tecavüzle yargılanan başkomisere tahliye

Çorum'un İskilip ilçesinde yaşanan olayda, mahkeme 2'nci duruşmada tutuklu başkomiseri tahliye etti.

ÇORUM’un İskilip İlçesinde lise öğrencisi 17 yaşındaki S.D’ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Başkomiser 39 yaşındaki Metin M., ikinci duruşmada tahliye oldu. Başkomiser ifadesinde, "Kendi rızasıyla iki kez ilişkiye girdik. Aynı gün defalarca telefonla konuşup bana mesaj çekti. İnsan tecavüzcüsüne mesaj çeker mi?" diye savunma yaptı. Duruşmaya lise öğrencisi S.D. ise katılmadı.

İskilip İlçesinde geçen Haziran ayında ortaya çıkan olayda, lise öğrencisi S.D. Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, kendisini rahatsız eden kişiler olduğunu söyleyip yardım istedi. Başkomiser Metin M. de genç kıza cep telefonu numarasını verip, "Seni rahatsız eden olursa beni bu numaradan arayabilirsin" diyerek S.D.’nin de numarasını aldı.

Evli ve 2 çocuk babası Metin M. bir süre sonra genç kızı arayarak, kendisini rahatsız eden olup olmadığını sordu. S.D. ile bu şekilde arkadaşlık kuran Metin M., kızı evine davet etti. Daha sonra da genç kızla cinsel ilişkiye girdi.

ŞİKAYET ÜZERİNE TUTUKLANDI

S.D., yaşadıklarını İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek anlatarak başkomiserden şikayetçi oldu. Bunun üzerine Başkomiser Metin M., tutuklandI. Metin M., Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde ’tecavüz ve hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dün ikinci kez hakim karşısına çıktı. S.D. ile kendi rızasıyla iki kez cinsel ilişkiye girdiğini öne süren Başkomiser Metin M. şöyle savunma yaptı:

"Tek suçum 17 yaşında bir kızla, onun rızasıyla kendi evimde ilişkiye girmek oldu. Kendi nefsime yenildim. Aileme hatta mesleğime büyük zarar verdim. S.D.’ye tecavüz etmedim. Benim evime geldi. O günlerde eşim şehir dışındaki ailesinin yanında olduğu için yalnız yaşadığımı biliyordu. Kendi rızasıyla ilişkiye girdik. İlişki sonrası saçını taradı ve gitti. Aynı gün defalarca telefonla konuşup bana mesaj çekti. İnsan tecavüzcüsüne mesaj çeker mi ?"

’KORUYACAĞINI SANDIM, TECAVÜZ ETTİ’

Duruşmaya katılmayan ancak ilk celsede ifade veren S.D. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Beni rahatsız edenler olduğu için kendisinden yardım istedim. Beni koruyacağını sandım. Konuşmak için beni evine çağırdı. Evine gittiğimde bana saldırdı. Sonra da bana tecavüz etti."

Mahkeme sanık ile genç kızın telefon kayıtlarının ve mesajlarının incelenmesi için duruşmayı ertelerken, Başkomiser Metin M.’in üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını dikkate alarak tahliyesine karar verdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler